Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 27-травня, 2010, 11:339 prov 1 154
Рівненщина спортивна

Минулого номера ми повідомляли, що рівненська баскетбольна команда БК „Сузір’я-НУВГП” стала бронзовим призером чемпіонату України у вищій лізі. Це стало відомо після завершення заключного туру. Головним суперником рівнянок була команда з Бара „Регіна-Баскет-Бар” (52 пункти). Вигравши у неї в останньому турі, БК „Сузір’я-НУВГП” забезпечила собі „бронзу”. У 32 проведених матчах підопічні Валерія Жартуна перемогли у 21 і набрали 53 очки. На другому місці фінішував „Олімп-НАЕК” (Южноукраїнськ) — 57 пунктів. А переможцем прогнозовано стала київська команда „ТІМ-СКУФ” — 32 перемоги у 32 матчах.
Результати матчів заключного туру: „ТІМ-СКУФ” — «Регіна-Баскет-Бар» — 77:48 та 97:76, «Сузір’я-НУВГП» – «Олімп-НАЕК» — 44:55 (найрезультативнішою була Ганна Єремейчук — 25 очок) та 49:54 (Ганна Єремейчук — 22, Вікторія Климюк — 13), «Сузір’я-НУВГП» — «Регіна-Баскет-Бар» — 94:63 (Людмила Сова — 36, Вікторія Климюк — 22, Ганна Єремейчук) та 61:64 (Ганна Єремейчук — 19, Вікторія Климюк — 15), ТІМ-СКУФ — «Олімп-НАЕК» — 82:70 та 93:74.
Були визначені кращі гравці чемпіонату. Приємно, що кращим нападником визнано Ганну Єремейчук („Сузір’я-НУВГП”).
***
Чотири перемоги з п’яти — так провели гості матчі четвертого туру чемпіонату області з футболу у першій лізі. Лише рівненський „Хімік” вдома здолав радивилівський „Сокіл” — 2:1 (юнаки 1:0). В решті матчів господарям не вдалося взяти гору над гостями: „Ізотоп-РАЕС” — „ОДЕК” — 0:2 (3:1), „Гоща-АМАКО” — „Случ” — 0:2 (1:2), „Волинь-Цемент” — „Енергія” — 1:3 (3:0), „Славія” — „Маяк” — 1:2(1:2). У турнірній таблиці двовладдя. Зі стовідсотковим результатом лідирують оржівський „ОДЕК” та сарненський “Маяк” — в обох по 12 очок.
***
У другій лізі лідерство захопив „РОКО-Городок”. Після чотирьох матчів городоцькі футболісти мають максимум очок — 12 з 12. У четвертому турі лідер на виїзді розгромив команду „МлинКов” — 4:1. Результати решти ігор туру: „Водник” — „Горизонт” — 5:1, „Авангард” — „Сокіл” — 0:4, „Фіалка” — „Горинь” — 2:3 та „Полісся” — ФК „Смига” — 3:0.
***
Заключну виїзну гру першості України з футболу у другій лізі рівненський „Верес” проводив у Стрию проти моршинської „Скали”. Господарі є аутсайдерами групи А і до матчу із рівнянами не мали жодної перемоги. На жаль, підопічним Віталія Шевчука не вистачило трьох хвилин, щоб здобути нічию. На 87 хвилині Василь Білий зумів забити єдиний гол у матчі — 1:0 на користь „Скали”. Результати решти ігор: „Нива” — „Львів-2” — 3:0, „Буковина” — „Єдність” — 1:0, „Карпати-2” — „Динамо” — 1:0, МФК „Миколаїв” — „Рось” — 2:0. Чернівецька „Буковина” за тур до завершення змагань посіла перше місце — 45 очок і здобула право виступати у першій лізі. „Верес” із 16 очками ділить 9-10 місця із львівськими „Карпатами-2”. У суботу відбудеться заключний тур. Рівняни вдома прийматимуть переможця групи — чернівецьку „Буковину”.
***
Не вдалося зачепитися й за бонусне очко рівнянам в Івано-Франківську в чемпіонаті України з регбі у вищій лізі. Місцевий “Роланд” переміг нашу команду з різницею в 10 очок — 27:17 (14:3). Очковий доробок РК “Рівне” в цій грі склали спроби Володимира Радчика та Миколи Балаушка (по 5 очок), а також штрафний та дві реалізації Сергія Яковця (3 та двічі по 2 очки). Відтак, “Роланд” обійшов наш клуб та очолив турнірну таблицю зони “Захід” вищої ліги. Рівняни посідають другу сходинку цієї групи. Гра-відповідь у Рівному відбудеться 5 червня.
***
У Луганську пройшов ІІ з’їзний тур чемпіонату України з софтболу вищої ліги серед жінок. Рівненські софтболістки зробили ще один крок до завоювання бронзових медалей, перемігши свого головного конкурента за бронзу — Кіровоградський “Колос” з рахунком 6:0. Крім того, рівнянки здобули ще дві перемоги над командою “Крим” (м. Сімферополь) з рахунком 7:0 та командою “Дончанка” (Донецьк) з рахунком 25:5. На жаль, наша команда зазнала й двох поразок, поступившись лідерам - командам “Ніка-Далевський університет” (Луганськ) з рахунком 4:15 та “КНТУ-СДЮШОР-2” (м. Кіровоград) з рахунком 5:10. Кращими в рівненській команді були в атаці Марина та Оксана Чорномаз, Вікторія Міщенюк, а в захисті відмінні результати показали пітчери команди Юлія Міронова, Анна Марко, захисники Леся Крока та Олександра Круковська. 3-6 червня в м. Луганськ вирішиться доля бронзових медалей чемпіонату, у рівнянок є всі шанси повторити минулорічний показник та вибороти третє місце у чемпіонаті України з софтболу серед жіночих команд вищої ліги.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору