Рівне:

Створення та просування сайтів

4 з 5 підприємств Рівненщини накручують ціни на харчі незаконно

Рівненська область 03-вер, 2010, 09:179 Lobanovskiy 853
Такі результати перевірок державної інспекції з контролю за цінами в області, яка активізувала свою діяльність на доручення обласної влади. Зокрема, з початку року на ринку продовольства перевірили 194 суб’єкти, у 160 випадках зафіксували порушення (82,5% від загальної кількості). Нечистих на руку оштрафували майже на 13 мільйонів гривень. 138 посадових осіб притягнули до адмінвідповідальності, зобов’язавши сплатити майже 16,5 тисяч гривень.
Впродовж серпня держінспекцією цін проведено 23 перевірки, в тому числі 9 – спільно з іншими контролюючими та правоохоронними органами. Із них вартість цукру контролювали у 6-ти випадках (порушення встановлено у 4-х), борошна та хліба – у 8-ми (порушення встановлено у 6-ти).
Здебільшого нечисті на руку підприємства та підприємці завищують торгівельні надбавки та не декларують у встановленому порядку оптово-відпускні ціни. Сприяє зловживанням невиправданий ажіотажний попит на певні продукти харчування. Тому фахівці держінспекції цін вкотре наголошують, що за широко «розрекламованим» підвищенням цін на певний товар, в переважній більшості, криється звичайне сезонне здорожчання.
За словами першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Юхименка, влада краю робитиме все можливе, аби зменшити спекулятивний ажіотаж та необґрунтовані накрутки. Для цього Анатолій Юхименко обіцяє максимально сприяти виходу на ринок місцевих виробників і популяризувати сільськогосподарські ярмарки. Так на вересень заплановано організувати торги без посередників у спальних районах обласного центру. Таким чином агровиробники зможуть продати власну продукцію, а мешканці багатоповерхівок запастися на зиму необхідними харчами, не витрачаючись на їх транспортування.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору