Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина стане туристичним і бізнесовим центром Західного регіону

Рівненська область 21-гру, 2010, 11:339 Lobanovskiy 981
У цьому запевнив на прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Для цього розроблено концепцію сталого розвитку регіону «Західна брама», яка є стратегічним планом розбудови краю. Цьогоріч в її рамках на Рівненщині стартували проекти, які й мають вивести область з числа депресивних і дотаційних. Так, Рівненщина підтвердила свій статус – центру сучасних освітніх технологій, провівши першу Всеукраїнську відеоконференцію. Вона вже переросла в міжнародну та стане традиційною, оскільки профільне Міністерство схвалило новаторський формат обговорення, запропонований Рівненщиною.
Крім того, громадськості презентовано перші три зі ста туристичних маршрутів історичною Волинню, які починатимуться з етнопарку «Волинський майдан», який з’явиться поблизу Рівного. Їх розроблено на базі НУ «Острозька академія». Водночас МЕГУ нині працює над організацією ще однієї нової і помітної для області події – Міжнародного бізнес-форуму, який запланований на жовтень 2011 року. Втім, центральним дійством наступного року стане відзначення 450-річчя Пересопницького Євангеліє, зауважив Олексій Губанов.
Що ж до цьогорічних проектів, то їх намагалися об’єднати навколо культурно-дозвіллєвих комплексів задля їх відродження і повноцінного функціонування. Прикладом тому є обласна спортивно-інтелектуальна гра «Сімейні перегони», яка вже подолала три тури. В проекті, який не має аналогів в Україні, вже взяли участь майже 2 тисячі родин краю. Стартували цьогоріч і реалізовуватимуться в наступному році такі проекти, як «Гордість Рівненщини» та Всеукраїнський фестиваль молодого аматорського кіно «DVERY».
А ще рівнянам цьогоріч подарували музей бурштину, який вже наступного року, за задумом обласної влади, має стати палацом.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору