Рівне:

Створення та просування сайтів

Хмельниччина вшанувала ліквідаторів наслідків чорнобильської аварії

Хмельницька область 14-гру, 2009, 10:259 prov 1 231
Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків чорнобильської аварії, відбулося покладання вінків, квітів та запалених свічок до пам’ятного знака "Героям Чорнобиля - пожежникам" та до знаку на перехресті вулиць Кам’янецької та Прибузької.
Також ліквідаторів аварії на ЧАЕС відзначено грамотами обласної державної адміністрації та подяками.
Від обласної державної адміністрації участь у жалобних заходах взяв перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот.
Вшанувати учасників ліквідації наслідків Чорнобильської аварії прийшли представники обласної та міської влади, духовенства, громадськість міста, ліквідатори. За душами загиблих ліквідаторів чорнобильської катастрофи відслужили поминальний молебень.
“14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, встановлений відповідно до Указу Президента України з метою гідного відзначення мужності, самовідданості та високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків цієї страшної катастрофи. Саме 14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.” – казав Микола Васильович.
Жодна катастрофа ХХ сторіччя не мала таких тяжких екологічних наслідків, як чорнобильська. Це трагедія не регіонального, навіть не національного, а глобального масштабу.
Щороку ми повертаємося пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов’язані можливістю жити і ростити дітей та онуків.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору