Рівне:

Створення та просування сайтів

У центрі Львова скутеристів проекзаменували працівники ДАІ

Львівська область 12-травня, 2010, 08:349 Lobanovskiy 932
З метою привернення уваги громадськості до питань аварійності за участю двоколісних транспортних засобів 10 травня у центрі Львова відбулися іспити для водіїв скутерів. Для цього власники «двоколісок» перед працівниками ДАІ демонстрували свої практичні навики та теоретичні знання із Правил дорожнього руху.

Під відкритим небом водії скутерів розпочали здачу практичної частини іспиту. Кожен з них намагався якомога краще і вправніше проїхатися перед представниками Державтоінспекції, демонструючи складні маневри їзди на двоколісному транспорті.

За практичною частиною скутеристи взялися здавати теорію, даючи відповіді на запитання із Правил дорожнього руху. Однак, своїми теоретичними знаннями залишилися задоволені не всі. Лише кільком скутеристам вдалося відповісти правильно на 9 із 10 запитань. Більшість з них давали правильні відповіді лише на 5-6. Першим, хто помилився лише з однією відповіддю, став скутерист зі Львова Матвій. Він наголосив, що так добре знає Правила дорожнього руху лише тому, що завжди їх повторює, а ще не порушує їх під час їзди.

Начальник відділу екзаменаційно-реєстраційної роботи управління ДАІ у Львівській області Сергій Клочко зазначив, що працівникам ДАІ, які приймали іспити, приємно, що серед скутеристів є такі фаворити як Матвій, який постійно над собою працює, вдосконалюючи теоретичні знання та вміння їздити.

Водночас, розповідаючи про порушення, які допускають водії двоколісних транспортних засобів, Сергій Клочко зауважив, що доволі часто водії цього виду транспорту, нехтуючи своєю безпекою, їздять без шоломів. Також вони нерідко вдаються до перевищення швидкості руху, а ще нехтують правилами обгону, що, своєю чергою, впливає на стан аварійності.

«За аналітичними показниками, які зібрала наша служба, видно, що на Львівщині стан аварійності серед даної категорії учасників дорожнього руху зростає. Так, від початку цього року на дорогах області за участі водіїв скутерів, мопедів, велосипедів сталося 49 дорожньо-транспортних пригод, у яких 6 осіб загинули, а ще 54 особи були травмовані. Відтак, проведення відкритого екзаменування спрямоване першочергово на попередження аварійності серед водіїв двоколісних транспортних засобів», – сказав Сергій Клочко.





УДАІ ГУМВС України

у Львівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору