Рівне:

Створення та просування сайтів

Верес гратиме!!!

Спорт 29-лип, 2010, 10:139 prov 1 219
У суботу стартувала чергова першість України з футболу у другій лізі. Саме цього дня рівненський “Верес” лише розпочав підготовку до нового сезону у групі А. Через невизначеність подальшої долі команди тренування не проводилися. Щоправда й на момент написання статті стан речей не змінився. Проте президент ФК “Верес” Ігор Климишин дав однозначну і конкретну відповідь — команда виступати у першості України буде.
— Яким складом — сказати важко. Зараз ми заявляємо всіх футболістів, хто хоче виступати за “Верес”. На першу гру (кубковий поєдинок із “Карпатами” з Яремче, який відбувся у середу) поїдемо складом, який завершував минулорічний сезон. Щодо першості будемо вирішувати. Адже всі гравці виступають в чемпіонаті області. А заявлені за професійний клуб, вони не мають грати в аматорських колективах. Тому до закінчення тижня ми визначимося остаточно. Якщо вони не захочуть, то ФК “Верес” стартуватиме юнацьким складом 1992-1993 року народження.
— Першу гру першості України “Верес” з “Россю” пропускав. Це сталося через проблеми нашої команди?
— “Верес” грати у змаганнях буде! Відповідь остаточна. Через складне фінансове становище ми лише у вівторок виїздимо до Києва на заявку. Наступного дня проведемо першу гру у Яремчі. Щодо стартового поєдинку у першості, то її перенесли на прохання команди з Білої Церкви. У “Росі” аналогічна ситуація з нашою — фінансова скрута. Саме у нас та “Росі” найважчий стан. Решта команд групи активно готувалися до змагань.
— Участь “Вереса” у першості України було під питанням до останнього дня. Завдяки чому ви так впевнено заявляєте, що команда виступатиме у змаганнях?
— Завдяки тому, що в останній момент з бюджету міста перерахували 25 тисяч гривень на рахунок ФК “Верес”. Крім того з бюджету області було перераховано 17 тисяч гривень. Зараз у нас є більше 40 тисяч гривень, що дає змогу стартувати у новий сезон. З цих грошей ми перерахуємо 7 тисяч внеску, які заборгували минулого сезону. Решта піде на кубкову зустріч та гру другого туру у Сумах. В серпні заплановано отримати 15 тисяч гривень з бюджету міста та 16 — з обласного. Цих коштів достатньо, аби стартувати у новому сезоні.
— Важко очікувати на якісь позитивний результат у першості, не провівши належної передсезонної підготовки. На що ви розраховуєте нинішнього сезону?
— Ставитись якесь конкретне завдання перед командою не будемо. Це було б невірно без підготовки вимагати від футболістів неможливого. Хоча старші футболісти виступали у чемпіонаті області, а молодші у юнацькому чемпіонаті, тому спортивну форму вони не втратили. Але повторюся — ми надіємося на майбутнє і першочергове завдання для нас — зберегти ФК “Верес”, не втратити команду.
— Хто тренуватиме команду?
— Зараз з колективом працює Віталій Шевчук. Він готує команду до кубкового матчу. Якщо старші футболісти зголосяться грати — то він і тренуватиме команду. Якщо доведеться надіятися на вихованців костопільського ліцею-інтернату 1992-1993 року народження — буде інший наставник. Але весь нинішній адміністративний склад допомагатиме
— Головне питання нинішнього “Вересу” — фінансове. Яке воно на зараз?
— Зараз ми розраховуємо лише на допомогу обласної та місцевої влад. Для нормального існування, боротьби у верхній частині турнірної таблиці необхідно три мільйони гривень. Половина цієї суми піде на заробітну плату гравців, тренерів та адмінперсоналу. Друга половина — це тренувальні збори, харчування, проживання, забезпечення футболістів всім необхідним, медикаменти, транспорт тощо. На сьогодні обласна влада виділила 117 тисяч гривень і міська — 100 тисяч гривень. Все, на що ми можемо розраховувати. Є напрацювання з інвестором, і хочеться, аби він прийшов в Рівне. Але це відбудеться, якщо обидві сторони зійдуться в умовах. Переговори за підтримки обласної влади, тривають два місяці. Надіюсь, що вони завершаться найближчим часом позитивно. Якщо ж ні, будемо йти іншим шляхом. Створимо відкрите акціонерне товариство і запросимо всіх небайдужих підприємців, бізнесменів, організації Рівного і області. Стовримо Раду, яка буде контролювати фінансування. Якийсь з цих варіантів спрацює. Я впевнений, що футбол у Рівному буде. Не був би впевнений — не починав би нічого.

Поки “Верес” розпочинає підготовку до нового сезону, його конкуренти провели стартові поєдинки. Результати матчів першого туру: “Чорноморець-2” — “Десна” — 3:0, “Скала” — ФК “Суми” — 3:1, “Бастіон” — “Динамо” — 0:0, “Нива” — “Енергія” — 1:1.

Календар ігор ФК “Верес” у першій частині першості України з футболу у другій лізі група А:

1-й тур 11 серпня “Рось” (Біла Церква) — “Верес” (Рівне)
2-й тур 1 серпня ФК “Суми” — “Верес” (Рівне)
3-й тур 7 серпня “Верес” (Рівне) — “Єдність” (Плиски)
4-й тур 14 серпня “Десна” (Чернігів) — “Верес” (Рівне)
5-й тур 22 серпня “Верес” (Рівне) — “Динамо” (Хмельницький)
6-й тур 28 серпня “Енергія”(Нова Каховка) — “Верес” (Рівне)
7-й тур 4 вересня “Верес” (Рівне) — “Скала” (Стрий)
8-й тур 11 вересня “Нива” (Тернопіль) — “Верес” (Рівне)
9-й тур 18 вересня “Верес” (Рівне) — “Бастіон” (Іллічівськ)
10-й тур 25 вересня “Чорноморець-2” (Одеса) — “Верес” (Рівне)
11-й тур 2 жовтня “Верес” (Рівне) — МФК “Миколаїв”
12-й тур 9 жовтня “Верес” (Рівне) — “Рось”
13-й тур 16 жовтня “Верес” (Рівне) — ФК “Суми”
14-й тур 23 жовтня “Єдність” — “Верес” (Рівне)
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору