Рівне:

Створення та просування сайтів

У США винайшли принтер для їжі

Україна і світ 09-вер, 2010, 10:129 Lobanovskiy 907
Інженери Массачусетського технологічного інституту винайшли кулінарний апарат, який виготовляє будь-які страви. Незвичайна машина запозичила технологію у сучасних 3D-принтерів, додавши до неї нагрівальні і охолоджуючі елементи.

Не совсем принтер, а прекрасные кухни в Днепропетровске и Киеве можно купить по очень хорошим ценам!

Як розповів один з авторів проекту, аспірант Аміт Зоран, машина, яка отримала назву “Ріг достатку” або Cornucopia, нагадує йому самому обладнання з фантастичних фільмів. Вона являє собою щось середнє між звичайним грилем і сучасним пристроєм для друку об’ємних деталей.
У цей “кулінарний принтер” заряджають картриджі з інгредієнтами, вміст яких автоматично вичавлюється на майданчик гриля або фризера. Задана страва формується пошарово, у міру приготування попередніх доз, вичавлених спеціальними шприцами на трирівневий обертовий майданчик. Крім того, в процесі задіяні лазерні світлодіоди, спеціальні свердла і тонкі трубки для ін’єкцій.
“Цей метод приготування їжі дозволяє не тільки домогтися аромату і текстури, абсолютно недосяжних за допомогою інших методів приготування, але й завдяки сенсорному екрану і веб-підключеннмя надає користувачам можливість повністю контролювати якість, поживну цінність і смак кожної страви”, - зазначив винахідник.
Наразі проект знаходиться на ранній стадії, і діючих прототипів пристрою поки що не існує, а єдине його зображення було намальовано авторами в графічному редакторі.
“Спочатку харчова машина була просто способом розважитися. Ми збиралися представити свій проект на конкурс про те, як буде виглядати кухня через 100 років. Проте він був відкритий тільки для окремих авторів і нам довелося просто розмістити концепцію на своєму сайті”, - зазначив Зоран.
Дізнавшись про “кулінарний принтер”, до винахідника стали звертатися найрізноманітніші підприємці, компанії і шеф-кухарі, переконуючи Зорана і його товаришів продовжити роботу над Cornucopia.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору