Рівне:

Створення та просування сайтів

Соляну печеру відкрили у міліцейській лікарні Рівного [ФОТО]

Рівненська область 14-вер, 2010, 12:119 Lobanovskiy 3 542
Уперше в системі органів внутрішніх справ України запрацює лікувально-оздоровчий комплекс «Соляна печера». З ініціативи начальника управління МВС України в Рівненській області Олега Сала, у галокамері рівненської лікарні УМВС відтепер оздоровлюватимуться не тільки працівники, пенсіонери, ветерани органів внутрішніх справ, а й мешканці обласного центру та області. Урочисте відкриття комплексу відбулося у Рівному 10 вересня.
Зробити подарунок у вигляді медичної «новинки» пообіцяв очільник рівненських міліціонерів медичним працівникам лікарні УМВС у день їхнього професійного свята. І згодом завітав до них в гості не з порожніми руками.

Соляну печеру відкрили у міліцейській лікарні Рівного [ФОТО]


Соляну печеру відкрили у міліцейській лікарні Рівного [ФОТО]


Соляну печеру відкрили у міліцейській лікарні Рівного [ФОТО]


Соляну печеру відкрили у міліцейській лікарні Рівного [ФОТО]


Соляну печеру відкрили у міліцейській лікарні Рівного [ФОТО]


Соляну печеру відкрили у міліцейській лікарні Рівного [ФОТО]


Три тисячі тонн солі знадобилося для того, аби облаштувати у Рівному галокамеру (з грецького «галос»-сіль). Натуральна морська сіль, завезена із соляних озер Сакського району Криму, містить всі необхідні мікроелементи для моделювання унікального мікроклімату. Як зазначив Олег Сало, на сьогодні Рівненщина, на жаль, має високі показники серед захворювань дихальної системи:
— Відвідуючи медичні закладі, побачив, скільки там перебуває хворих. Відтак було прийнято рішення збудувати цю соляну печеру. До того ж нерегламентовані та напружені робочі дні, важкі психологічні умови наших працівників змушують дбати про покращення стану їхнього здоров’я. І сьогоднішнє відкриття цього комплексу — це визначна подія не лише для Рівного, а й для області в цілому.
Будівництво конструкції безпосередньо соляної печери обійшлося у 160 тисяч гривень, не враховуючи витрат на ремонтні роботи. Адже на місці, де зараз розташована галокамера, були підвальні складські приміщення. Кошти на цю благородну справу були виділені за рахунок надходжень від платних послуг, які надає рівненська лікарня УМВС. До облаштування комплексу долучилися і спонсори.
За словами начальника УМВС України у Рівненській області, на сьогодні є домовленість із обласним управлінням охорони здоров’я про проходження безкоштовно реабілітаційних курсів у соляній печері для важкохворих пацієнтів. Для рівнян та мешканців Рівненщини сеанс у соляній печері, який триває 45 хвилин, коштуватиме 30 гривень, а для дітей — 15 грн.
Помічник начальника УМВС України у Рівненській області, начальник сектору медичного забезпечення Дмитро Скрилюк додав, що соляна печера унікальна тим, що не лише лікує, підвищує імунітет, а й служить для профілактики багатьох захворювань. Адже повітря у галокамері містить чи не половину елементів системи Менделеєва.
— Скільки процедур потрібно пройти для лікувально-оздоровчого курсу, звичайно, визначає лікар. Але оптимальна кількість їх становить 15. Через шість місяців рекомендується повторити курс, але знову ж таки, наголошую, це залежить від загального стану та захворювання, — констатував Дмитро Скрилюк.
Повітря у соляній печері, яке багате цінними мікроелементами, не містить забруднень, характерних для сучасного міського середовища. Завдяки великій кількості хлориду натрію, який має протимікозну та протиалергічну дію, чистота повітря усередині галокамери 10-кратно вища, ніж зовні.
Тож усі, кому необхідно покращити стан свого здоров’я у соляній печері, можуть звертатися за допомогою у лікарню УМВС України в Рівненській області за адресою м. Рівне, вул. Княгині Ольги, 11. Телефон для довідок: 679-723, 679-639.

ВЗГ УМВС України у Рівненській області


Д О В І Д К А
Лікувальні фактори комплексу "Соляна печера" (іони калію, натрію, магнію, ряд мікроелементів у сполученні з низькою вологістю) роблять протизапальну, імуномоделючу, бронхолітичну, седативну і релаксуючу дії.
• Захворювання дихальної системи: бронхіальна астма, хронічні бронхіти з астматичним компонентом, затяжні рецидивуючі неспецифічні бронхопневмонії.
• Захворювання серцево-судинної системи: ішемічна хвороба серця, стенокардія, перед і післяінфарктні стани, артеріальна гіпертензія, гіпотонія.
• Захворювання шлунково-кишкового тракту: виразкова хвороба шлунка, виразкова хвороба дванадцятипалої кишки, хронічні гастродуоденіти, неспецифічний виразковий коліт, хвороба Крона.
• Захворювання опорно-рухового апарата: остеохондрози, поліартрити інфекційно - алергійного і ревматичного ґенеза.
• Захворювання шкіри: нейродерміти, екземи псоріаз. • Нейровегетативні дисфункції: нейроциркулярна вегетососудиста дистонія, діскінезії жовчного міхура, діскінезії товстого кишечнику.
• Нейроендокринні захворювання, хвороби щитовидної залози, ожиріння, цукровий діабет.
• Неврози і неврозоподібні стани, психогенні і соматогенні депресії. • Відновлення і ліквідація хвороби «утоми».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору