Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські депутати ­ознайомилися з рівнем ­медичного ­обслуговування в закладах ­позбавлення волі

Кримінал 08-жов, 2010, 11:499 Lobanovskiy 1 031
Група депутатів постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства ознайомилася з рівнем надання медичної допомоги тим, хто перебуває у Рівненському слідчому ізоляторі, а також ув’язненим Дубенської виховної колонії для неповнолітніх.

У своїх висновках депутати були одностайними: обидва заклади потребують якнайшвидшого оновлення медичного обладнання, передусім стоматологічного. Адже те, що є, - морально застаріле. Крім того, в Рівненському СІЗО не вистачає медикаментів. Відповідне фінансування з боку держави – мізерне. Як розповів заступник начальника управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Рівненській області Володимир Пучко, ситуацію можна відчутно поліпшити, якби фінансування закладів, які підпорядковані Департаменту, становило не менше 50 тис. грн. на рік.
У свою чергу, депутати обласної ради висловили сподівання, що їм вдасться бодай частково вирішити фінансові та медичні проблеми закладів за рахунок обласного бюджету. “Ми давно планували таке виїзне засідання саме у закладах закритого типу, адже якщо умови в комунальних закладах нам добре відомі, то тут є прогалини. На жаль, обласна рада не має таких повноважень, щоб повністю вирішити проблеми, які ми сьогодні побачили. Однак в межах компетенції депутатів обласної ради та можливостей обласного бюджету будемо намагатися поліпшити матеріально-технічний стан медичної бази Рівненського СІЗО та Дубенської виховної колонії”, - підсумувала голова комісії Віра Кобилянська.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору