Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині «підроблювачі» грошей отримали до п’яти років позбавлення волі

Рівненська область 21-гру, 2010, 11:389 Lobanovskiy 916
За фактами збуту підроблених грошей працівники рівненської міліції з початку року зареєстрували 54 повідомлення. Більшість із них — у м. Рівне — 43, у Березнівському районі — 4, Костопільському — 2, Дубенському — 2, Сарненському, Рівненському, Корецькому — по 1. Загалом вилучено із обігу 57 купюр номінальною вартістю: дві купюри по 500 грн., 31 по 200 грн., 6 по 100 грн., 5 по 50 грн., 8 по 20 грн. та 5 купюр по 100 доларів США, з яких за результатами попереднього дослідження НДЕКЦ УМВС України в Рівненській області підробленими визнано 29 купюр.

Як повідомив начальник управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Рівненській області Віктор Галайський, в основному підроблені купюри виявлялись працівниками банківських установ після проведення інкасації з торгових об'єктів.
Підроблені купюри здебільшого збуваються у вечірній та нічний період у торгових точках, які не обладнані спеціальними пристроями для швидкої перевірки грошових коштів на предмет їх дійсності, а саме: в нічних кіосках із реалізації тютюнових виробів, магазинах та на автозаправних станціях.
У поточному році за фактами виявлення та збуту підроблених грошей порушено 10 кримінальних справ: чотири — Рівненським МВ, дві —Березнівським РВ, одна — Корецьким РВ, дві — Костопільським РВ, одна —Демидівським РВ. На розгляд суду скеровано дві кримінальні справи по чотирьох злочинах, із яких по дві — у Березнівському та Костопільському РВ УМВС.
Співробітники СДСБЕЗ Костопільського РВ УМВС викрили факт збуту мешканцем Костополя підробленої купюри номіналом 200 гривень, якою він розраховувався у нічний час на АЗС. У травні 2010 року за скоєння злочину, передбаченого статтею 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, з метою збуту або збут підроблених грошей) цього громадянина Костопільським районним судом засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.
А співробітники СДСБЕЗ Березнівського РВ УМВС викрили факт збуту підробленої купюри номіналом 200 грн. жителем Березнівського району, який розраховувався нею під час придбання алкогольних напоїв у кафе. У жовтні 2010 року за скоєння злочину, передбаченого ст. 199 КК України Березнівський районний суд засудив його до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору