Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині міліціонери викрили керівника підприємства, котрий гроші за техніку взяв, а поставити її залізничному підприємству «забув»

Львівська область 09-лют, 2011, 08:589 Lobanovskiy 773
Днями районним судом Львова було розглянуто у відкритому судовому засіданні кримінальну справу стосовно директора одного з ТОВ міста. Він, займаючи свою посаду, зловживав службовим становищем, заволодівав чужим майном в особливо великих розмірах, вчиняючи службове підроблення.
Директор ТОВ уклав договір із державним підприємством на виготовлення і поставку чотирьох грейферів (широкозахопний пристрій, навішуваний на вантажопідіймальні машини й екскаватори) на суму 204 тисячі гривень. Відповідно до договору, замовник перерахував на рахунки підприємства 30 відсотків коштів. Не почавши виготовляти техніку, за попередньою домовленістю з начальником одного з підрозділів підприємства, махінаторами було складено акт здачі та прийомки, на підставі якого було перераховано й решту суми – ще 70 відсотків. Приховуючи той факт, що техніка так і не надійшла до державного підприємства було складено недостовірну відомість, за якою техніку нібито було доставлено виробнику на доопрацювання.
Але афері не судилося збутись. Цю злочинну схему було викрито і на махінаторів вийшли працівники відділу боротьби з економічними злочинами УМВС України на Львівській залізниці. За кілька місяців вони зібрали інформацію, опитали свідків, вивчали нормативну базу, викрили злочин та передали справу до суду.
У судовому засіданні директор ТОВ визнав свою вину повністю. В грудні 2010 року один грейфер вже було передано на баланс державного підприємства та задоволено цивільний позов у сумі 148 тисяч гривень.
Вину підсудного доведено повністю. Його засуджено до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією належного майна.



СЗГ УМВС України на Львівській залізниці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору