Рівне:

Створення та просування сайтів

Нежить — не привід для призначення антибіотиків

Порадниця 29-бер, 2007, 20:189 prov 3 478
Нежить — не привід для призначення антибіотиків. Серед розмаїття крапель від нежиті немає таких, щоб за кілька днів позбавили від неї. Кожен добирає ліки у залежності від їх ефективності. Якщо через 3 - 4 доби з носа «біжить», варто замінити краплі. При цьому пам’ятайте: галазолін, нафтізін не застосовують у дитячій практиці. А дорослим — не більше тижня, бо вони підвищують тиск. При простудній нежиті не рекомендується «сідати» на антигістамінні препарати типу димедролу, пікольфену.

На допомогу приходять різні інгаляції. Беруть головку часнику, подрібнюють. Одержану масу поміщають у скляну банку (0,25 л), закривають капроновою кришкою. Через 30 хвилин проводять інгаляцію, вдихаючи повітря з банки. Процедуру повторюють через півгодини (час необхідний для насичення повітря в банці фітонцидами часника). Бажано не пропустити початковий період застуди. Тоді успіх лікування гарантований у перші два дні при 3 - 4 інгаляціях перед сном.

Можна зробити інгаляції із настою лікарських рослин. У фарфоровий чайник засипають по столовій ложці м’яти, календули, звіробою, заливають окропом, доводять до кипіння. Відставляють з водяної бані. Накривають лійкою й обережно, щоб не обпектися, вдихають пари по 5 хвилин то однією, то другою ніздрею. Інгаляції повторюють 4 - 5 разів на добу.

Завадить нежиті вдихання ароматних олій піхти, анісу, чебрецю з ватки, яка змочена такою олією.

Ефективна й олія, настояна на цибулі. Для цього беруть склянку із-під антибіотиків, заповнюють її подрібненою цибулею, заливають олією (краще кукурудзяною), настоюють 5 - 6 годин. Після цього закапують ніс по 2 - 3 краплі 4 - 5 разів на добу. Діткам краще змащувати порожнину носа такою олією.

Складніше з алергічною нежитю, яка лікується роками, до того часу, доки не буде виявлений алерген і проведена специфічна терапія після відповідної консультації алерголога.

Для того, щоб виділити домашню алергію, можна провести експеримент. Виїхати з дому, але не на дачу, де є чимало домашніх речей. Якщо в іншому місці симптоми не проявляються, то алергени необхідно шукати в квартирі. Звичайно, це не абсолютний тест, але скористатися ним варто.

Є нежить, яку викликають «брати наші менші», корм для рибок. У таких випадках найкраще позбавитись від них раз і назавжди.

При гнійних виділеннях із носа протипоказано прогрівання гарячим яйцем, піском, вівсом, бо це може привести до розповсюдження інфекції на лобні пазухи. Зарадять у таких випадках краплі. Виготовляють їх у такий спосіб: беруть звіробій, м’яту, подорожник по одній чайній ложечці, заливають 50 мл окропу, охолоджують, проціджують. У столову ложку настою додають 5 крапель нафтізіну, меду на кінчику ножа і краплю граміцидину (купують в аптеці). Одержану суміш закапують у ніс по 3 краплі 5 разів на добу.

Поки що немає новітніх, високоефективних ліків від нежиті, особливо алергічного походження. І лікувати її необхідно при повній обізнаності з дією ліків на ваш організм. А починати треба з визначення причини хвороби.

Для профілактики простудної нежиті треба взяти по 400 г коренів селери, хрону, часнику, 8 лимонів (середньої величини). Лимони, селеру, часник пропустити через м’ясорубку, хрін потерти на дрібній тертці. Все змішати в емальованій посудині, додати 400 г меду, ретельно вимішати і залишити на добу. Після цього процідити через складену удвоє марлю. Одержаний сік вживати по десертній ложці на воді (до 50 мл) тричі на день перед прийомом їжі. Профілактичний курс — одержана кількість соку (практично, це один літр).

Враховуючи неповноту вилучення соку із суміші складових компонетів, залишки заливають холодною прокип’яченою водою (до покриття поверхні) і через добу проціджують. Одержаний при цьому розведений сік вживають уже по столовій ложці в такому ж порядку.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору