Рівне:

Створення та просування сайтів

Мікропозики проти споживчого кредиту

Разное 12-лют, 2019, 15:459 prov 704
У наш час перед потенційними позичальниками фінансових організацій стоїть серйозний вибір, який полягає, в першу чергу, у виборі кредитора і кредитної пропозиції. Більшість людей зупиняється на двох варіантах: споживчий кредит і мікропозика. Для того, щоб зробити цей вибір правильно, необхідно уважно підійти до вивчення цього питання і дізнатися хоча б більшу частину відмінних рис кожної з цих пропозицій. Саме про такі особливості і піде мова в цій статті.

Особливості споживчого кредиту
Банківські організації значно відрізняються від мікрофінансових, отже, їх особливості практично не матимуть нічого спільного. Більшість людей, все ж, вважає за краще банки, тому необхідно почати саме з розгляду особливостей банківського кредитування.
1. Процентна ставка за споживчим кредитом досить прийнятна і нараховується щомісячно. Внаслідок цього людина не сильно переплачує за таким видом позики і фінансове навантаження на неї вельми прийнятне.
2. Терміни кредитування можуть бути надто великими, не рідко вони розтягуються на кілька років. Вони залежать від побажань клієнта і його платоспроможності, а також від того, наскільки сильно цей клієнт вселяє довіру самому кредитору. Варто відзначити, що якщо кредитор засумнівається в чесності клієнта, то він може значно скоротити терміни кредитування.
3. У кредитних договорах на отримання споживчого кредиту дуже рідко зустрічаються додаткові виплати, що дозволяє людині заощадити на переплаті і зменшити шанс потрапити в боргову яму.
4. Для того, щоб оформити споживчий кредит може знадобитися значна кількість документів, зібрати які буває досить складно. Наприклад, якщо людина має неофіційну заробітну плату і не може надати кредитору довідку про свої доходи, то банк або зовсім не видасть кредит такій людині, або зробить такі умови кредитування, по яких клієнт самостійно відмовиться від оформлення споживчого кредиту. Якщо кредит необхідний, то банку можна надати заставу або поручителя, тоді кредитор оформить договір на вигідних умовах і навіть скоротить список необхідних документів.
5. Банківські кредитори дуже ретельно перевіряють кредитну історію своїх клієнтів, а тому людині, у якої були прострочення за попередніми позиками, банк, швидше за все, відмовить в оформленні позики через те, що такий кредит відноситься до позики з підвищеними ризиками.

Особливості мікрофінансових організацій
1. Кредитори мікрофінансових організацій не прискіпливі до своїх клієнтів, вони не перевіряють їх кредитну історію і платоспроможність. Саме тому більшість потенційних позичальників, які отримали відмову в оформленні споживчого кредиту з цих причин, звертаються саме до кредиторів мікрофінансових організацій і отримують необхідні позикові кошти.
2. Для того, щоб оформити мікропозику необхідна мінімальна кількість документів, а точніше: паспорт і будь-який інший документ, за допомогою якого можна пересвідчитися в особі потенційного позичальника, наприклад, водійське посвідчення.
3. Процедура оформлення мікропозик займає дуже мало часу, що дозволяє отримати гроші «тут і зараз». На те, щоб оформити всі необхідні папери і отримати гроші потрібно не більше однієї години, що також є значущою перевагою мікропозик.
4. Висока процентна ставка і короткі терміни кредитування відносяться вже до негативних сторін такого виду кредитування. Встановлюються такі умови як плата за користування зручними послугами мікрофінансової організації і як гарантія на повернення взятих коштів.
По матеріалам creditexpert.com.ua.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору