Рівне:

Створення та просування сайтів

КРУ перевірила райони Рівненської області

Останні новини 03-чер, 2008, 11:189 prov 1 259
На сьогодні корупція є однією з найгостріших проблем і вона становить значну загрозу демократії, реалізації верховенства права, національній безпеці, ефективному розвитку економіки, становленню громадського суспільства.
Органи державної контрольно-ревізійної служби у протидії цьому явищу відіграють досить важливу функцію.
Досить гострою на сьогодні є проблема дотримання земельного законодавства, де має місце високий рівень корупційних ризиків.
Викриттю зловживань у цій сфері активно сприяють правоохоронні органи.
Для прикладу, у Здолбунівській міській раді, позапланова ревізія в якій проводилась за дорученням прокуратури Здолбунівського району, встановлено майже 380 тис. грн. недоотриманих доходів місцевими бюджетами, у тому числі 230 тис. грн. - районним бюджетом. Причиною цього стало не укладання договорів оренди на користування земельної ділянки водного фонду, відповідно, не сплата суб’єктом господарювання недержавного сектору економіки, орендної плати.
У Плосківській сільській раді Дубенського району, ревізія якої проводилась також за дорученням прокуратури, виявлено втрат доходів бюджетів на 71 тис. грн. Без укладання договорів оренди, сільськогосподарське підприємство (СВК ім. Лесі Українки) користувалось не витребуваними та не переоформленими земельними ділянками, які розміщені на території сільської ради, тим самим порушувались вимоги Земельного кодексу України.
Грубі порушення земельного законодавства фахівці контрольно-ревізійного управління виявили ревізією у Сарненській міській раді. Саме через різнопланові порушення Земельного кодексу України, недотримання рішень сесії міської ради, якими регулювались земельні відносини, відсутність контролю за сплатою коштів від продажу земель бюджетами різних рівнів (міським, районним, обласним і державним) недоотримано 324 тис. грн. доходів.
Високий рівень корупційних ризиків залишається у сфері державних закупівель і результати контролю вказують на системність порушень у цій сфері. Лише упродовж чотирьох місяців поточного року фактів оплати за державні кошти вартості товарів, робіт і послуг без проведення процедур закупівлі виявлено на 1912 тис. грн., у тому числі на 151 тис. грн. - по операціях з бюджетними коштами.
Планом заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні „На шляху до доброчесності”, який затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 серпня минулого року за № 657-р, на державну контрольно-ревізійну службу покладено ряд важливих завдань по викриттю фактів корупційних діянь та подолання її соціальних передумов.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору