Рівне:

Створення та просування сайтів

Президент Чехії: Треба дати Україні все необхідне, менша допомога буде нашою поразкою

Головна / Війна з московитами 28-лис, 2023, 10:379 prov 279
Якщо Захід послабить підтримку України, то наступний рік буде більш сприятливим для Росії, вважає чеський президент Петр Павел.
Джерело: "Європейська правда" з посиланням на інтерв’ю Павела Corriere della Sera
Пряма мова президента Чехії: "У нас немає іншого вибору, окрім як дати Україні все необхідне для виконання її завдання з відновлення суверенітету і контролю над своїми кордонами. Будь-яка менша допомога була б нашою поразкою".
Деталі: Він підкреслив, що як президент оцінює ситуацію щодо війни в Україні не тільки з військової точки зору, але й з точки зору принципів
Павел переконаний, що перемога Росії зміцнила б ідею про те, що інші режими можуть досягати своїх цілей силою і що вони можуть покладатися на слабкість західних демократій.
Чеський президент вважає, що наступний рік буде ще складнішим для України, а прийдешня зима буде значним випробуванням: "Населенню буде важко, а з нерішучістю країн, які зараз підтримують Україну, почуття розчарування буде зростати. І природно, це створює ситуацію, яка не дуже сприятлива для продовження контрнаступальних операцій".
Він також впевнений, що зима дасть Росії, яка вже встигла перевести свою промисловість на воєнний лад, час на відновлення. Павел нагадав, що росіяни виробляють набагато більше боєприпасів великого калібру, більше танків, набирають більше солдатів. А також ведуть переговори з кількома країнами про постачання.
Пряма мова чеського президента: "Якщо ми змарнуємо можливість зберегти нашу підтримку України, наступний рік може бути ще більш сприятливим для Москви. Цей рік є ключовим для того, щоб закласти основи успіху, наступний рік буде складнішим".
Передісторія:
  • Президент Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що Москва справді може почати агресію проти країн східного флангу НАТО у майбутньому, якщо сприйме розв'язку у війні в Україні як свою перемогу.
  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що розраховує на досягнення прогресу Збройними силами України у боротьбі проти російських окупантів, але попереджає, що "треба готуватись до довгого шляху".
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору