Рівне:

Створення та просування сайтів

Місто, з Днем народження!

Актуально 04-вер, 2008, 12:329 prov 1 027
День народження – свято особливе. І за традицією на день народження потрібно дарувати подарунки. Особливо, якщо це ще і „кругла” дата! Місто Рівне у свої 725 років також не залишилося з порожніми руками. Центральну частину міста до свята майже повністю оновили. Відкрилася фотовиставка Олександра Харвата „Рівне на межі тисячоліть”, де були фотороботи, на яких представлялося місто в різні епохи свого існування. Також відбулася виставка архітектурних проектів „Відкрите місто”, де представлялися проекти будинків, житлових масивів, готелів, котрі вже збудовані або ще плануються до забудови.
Окрім архітектурних довершень рівняни змогли оцінити товари місцевих виробників, які також організували виставку, на котрій представили найрізноманітніші речі – від хлібо-пекарських виробів до котлів та декоративного каміння.
На день міста також активізувалися політичні сили. Можна було побачити у центрі намети „Народної самооборони” та „Свободи”, а також функціонував намет зі збору підписів на підтримку ідеї заступника міського голови Рівного Сергія Васильчука про розширення меж Рівного.
Крім матеріальної „їжі” рівняни змогли покуштувати „їжу” духовну. Майже впродовж цілого дня місцеві митці виставляли на огляд громадськості свої роботи. Мешканці і гості нашого міста не лише могли подивитися на вишиванки, плетіння із соломи, картини із дерева а й отримати консультації у народних умільців, чи й навіть придбати якийсь виріб. Хоча майстри неохоче „прощалися” із своїми творіннями.
Після цього відбувся святковий концерт. Молодь в основному „тусувалася” у парку, де відбулася дискотека із участю модної ді-джейки Юлі Юли, яка виконувала свій сет на офіційному закриті республіки Казантип.
На завершення свята відбувся святковий салют.
Але, як завжди, без проблем не обійшлося. По-перше, мешканці міста, а особливо жителі похилого віку, обурювались тим, що перекривався рух транспорту на центральних вулицях. Маршрутки їздили по об’їзній, а тролейбуси взагалі не курсували. І пенсіонарам, котрі живуть у центральній частині міста, доводилося йти пішки, а тим, що живуть у віддалених районах, платити 1,5 гривні за маршрутку. Однак через перекриту дорогу постраждали не лише пенсіонери. Клумба біля „ЕКО-маркету” перетворилася на „грунтову дорогу”, адже люди лінувалися обходити через паркан і прямували „напролом” по ній.
На початку святкування скрізь було на диво охайно. Пропорційно до збільшення народу смітники наповнювалися. А з часом вони виконували лише роль „архітектурної деталі”. Адже на їх наявність уваги ніхто не звертав. А у фонтани, котрі працювали на День міста, замість монет, які кидають для того, щоб знову повернутися сюди, викидали порожні пляшки та корки з-під пива. І хоча, відповідно до розпорядження міського голови № 1515 „Про заборону торгівлі алкогольними напоями”, торгувати пивом, горілкою, слабоалкогольною продукцією в центрі Рівного на День міста було заборонено, на це розпорядження зважило небагато торгівельних закладів.
Проблема, як завжди, виникла і через туалети. Хоч і були наявні біо-туалети, але вистояти у черзі, вдавалося не всім. А туалет у парку ім. Т. Г Шевченка хоч і працював до завершення дискотеки, однак із вуст його „клієнтів” можна було почути: „Та краще я цих сорок копійок (ціна за „сервіс”) викину під дерево і там справлю „потребу”, аніж буду дихати цим смородом”.

Микола Кирильчук,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору