Рівне:

Створення та просування сайтів

Новини

Актуально 16-чер, 2005, 11:579 prov 1 321
Через щеплення не ходять до школи
Близько семи сотень дітей нашої області віком до 14 років не мають змоги навчатися в школі. Про це повідомив на засіданні колегії облдержадміністрації начальник облуправління освіти Іван Вєтров.
За його словами, найбільше таких дітей у Костопільському, Дубровицькому, Сарненському районах та в місті Рівному. Це діти, яким релігійні переконання забороняють щеплення і, відповідно, таких дітей не допускають до навчання в школі.
Пан Вєтров, щоб вирішити цю проблему, запропонував звернутися за допомогою до Конституційного Суду, адже законодавчі акти, що передбачають недопущення до навчання нещеплених дітей, суперечать конституційному праву на навчання.

По зарплату до суду
У безпідставній невиплаті заробітної плати впродовж останнього кварталу минулого року звинувачують директора одного зі Здолбунівських товариств з обмеженою відповідальністю. Більше того, прокуратура Здолбунівського району Рівненської області порушила проти нього кримінальну справу.
Під час перевірки правоохоронці з’ясували, що в той час, коли директор заборгував своїм працівникам майже 84 тисячі гривень, гроші на рахунках і в касі фірми були в достатній кількості, щоб з ними розрахуватись. Втім, незважаючи на це, директор витрачав ці кошти на власні потреби.
За словами начальника організаційно-контрольного відділу прокуратури області Олександра Ващишина, такий випадок непоодинокий в області. Від початку цього року вже двадцять кримінальних справ порушено (одинадцять з яких передано до суду) за різні махінації з виплатою заробітної плати. В інтересах громадян правоохоронці заявили 301 позов, 230 з яких представники судових органів уже розглянули і задовільнили їх на 255 тисяч гривень.
“Плавати” на вулиці Чорновола водіям не доведеться
Близько восьмисот тисяч гривень виділив Кабінет Міністрів України на ремонт асфальтового покриття проїжджої частини вулиці Чорновола та частини автостради в напрямку Квасилова. Про це повідомив начальник служби автомобільних доріг у Рівненській області Федір Жежук.
За його словами, зараз міська влада проводить тендер на ремонт цих доріг і упродовж червня від шляхобудівних підприємств розглядатимуться заяви. Сам же ремонт повинен розпочатися в липні.
– Затягувати з ремонтом ми більше не можемо, – зазначив пан Жежук, – оскільки вулиця Чорновола належить до найбільш перевантажених автомобільним транспортом вулиць у Рівному (щогодини по ній проїжджає приблизно 50 маршрутних таксі). Тому, якщо найближчим часом не провести ремонт, водіям у негоду доведеться її перепливати.

Тарифи на воду зростають
Близько ста кілометрів труб у нашому місті підлягають ремонту. Про це повідомив директор КП “Рівнеоблводоканал” Володимир Хомко. За його словами, це і стало однією з причин того, чому в Рівному планують запровадити нові тарифи на водопостачання та водовідведення, що будуть вищими від теперішніх на 25 відсотків.
– Незважаючи на те, що за підсумками минулого місяця ми вже досягнули стовідсоткової оплати за надані “Рівнеоблводоканалом” послуги, – зазначив керівник підприємства, – цих коштів вистачило лише на те, щоб виплатити працівникам нашого підприємства заробітну плату і розрахуватися за електроенергію. А от на ремонт водогонів грошей забракло.
Крім того, як повідомив пан Хомко, всі обгрунтування щодо запровадження нових тарифів вже подані в управління економіки Рівненського міськвиконкому.

Іменні люки – засіб боротьби з крадіями
Вже найближчим часом у нашому місті повинні з’явитися кришки водопровідних та каналізаційних люків нового зразка. Таким чином, за словами директора КП “Рівнеоблводоканал” Володимира Хомка, це буде свого роду способом боротьби з крадіями кришок люків. Хоча зовні вони нічим не відрізнятимуться від теперішніх, але всередині кожного буде надпис із логотипом “Рівнеоблводоканалу” та роком випуску.
Такі кришки здати у пункти прийому металобрухту буде проблематично, оскільки власники пунктів попереджені стосовно “іменних” кришок, а втрачати ліцензію на працю, звичайно, нікому не хочеться.
Як повідомив пан Хомко, кришки вже виготовляють на ВАТ “Рівнекомунмаш”, оскільки там ті ж самі послуги значно дешевші, ніж на інших подібного типу підприємствах. Такі кришки планують встановити у всьому місті (хоча все залежатиме від коштів), а деякі з них навіть обладнають спеціальними замками, які ніхто не зможе відімкнути, окрім самих працівників “Рівнеоблводоканалу”. Старі ж каналізаційні люки, які ще в нормальному стані, планують встановити на газонах, а ті, що вже своє відслужили, підуть на переплавку.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору