Рівне:

Створення та просування сайтів

У ЧАСІ ЮНОСТІ

Перлина 27-жов, 2005, 11:439 prov 2 022
Літо спогадом зорітиме у слові, бо так прагне свого продовження щось тепле, ніжне хороше. Але час плине, і у видноколі – золотиста осінь, яка теж проситься у слово. Отож, кожне натхнення шукає свого виявлення і свою пору.
В осінні дні традиційно розпочинає свої щомісячні літературні зустрічі й обласне літоб»єднання “Наше коло”. І вже знову звучать слова, у яких по-особливому зринає думка, подія, уява. Різножанрові стилі літературного слова вимощують власну стежинку життя, завойовуючи визнання, або ж ще торуватимуть щаблинками досконалості. Адже не просто бути поетом, прозаїком, гумористом. Шлях довершеності слова – це талант і наполеглива праця. І літоб»єднання таку школу дає, визбируючи серед “творчослів»я” найцінніший діамант – слова душі.
Перша зустріч приєднала до кола молодь, студійців – поетархівців. Відмінник народної освіти, керівник літературного об»єднання “Поетарх” Палацу дітей та молоді Тетяна Горбукова представила найкращих своїх вихованців. Ужинок слова був вагомий. По – справжньому зростає покоління нових поетів та прозаїків, що йде шляхом пізнання особливого художнього слова та світобачення. Зростає талановита молодь.
Приємно було бачити на зустрічі Вікторію Каневську, в якої поетичні доробки вклалися у декілька збірочок. А літературну освіту та довершеність слова сьогодні опановує на філологічному факультеті за спеціальністю літературна творчість в Острозькій академії. ЇЇ вірші – це особливий дарунок для нас.
А ще звучали поетичні рядки Юлії Костюкевич, яка теж уже має власні добірки в книжечках. Вслухаючись у визрілі рядки слів вже по – дорослому мудрої думки, розумієш, що ця юнка визначила життєві цінності буття і прагне їх утвердити. “ ... На роздоріжжі всіх шляхів...” не розгубиться. “...Я простягаю, друже мій, до тебе руки...”. А от “...сиві роси зими розплітаються так стоголосо...” – це новий дивовижний образ, який вплітає поетка у свій вірш.
Таня Кучерук прочитала власні поезії “Джміль”, “...Напій мене нектаром своїх незбираних думок...”. “Заплуталась доля у мене на руці...”
Наталка Іськов – у поезії “До Бога”, “Вітер”, по-своєму вирішує, як зможе виправляти помилки людина. “...Починаю з чистого листа...” – це її своєрідний пошук власного шляху життя.
Даша Косянкова теж навчається в Острозькій академії за спеціальністю “літературна творчість”. Каже, що торувати шляхом таких знань непросто, але дуже цікаво. Своїми віршами запрошує: “... давайте закриємо очі на мить, почуємо те, що не можна почуть...” і дарує бачення світу відчуттям своєї душі.
А Оксана Кот, роздумуючи про вічний пошук шляху пізнання, в прозі вписує дорогу надії для виходу з кута розчарування ”...у безсиллі опускаються руки, підкошуються ноги...ти падаєш у безодню...так крок за кроком підходиш до темряви, де нічого немає. Не падай, не опускайся, йди до світла – там життя...!”
Успіхові, як кажуть, завжди передує праця. Саме таке визнання прийшло до поетархівки Юлії Бондючної після презентації своєї першої збірочки“ Не ходіть по душах”. Ця подія стала вдалим пропуском для поїздки на літературну конференцію в Коктебель, де й отримала пропозицію рекомендувати її до вступу в Національну Спілку письменників України.
Світла поезія поетархівців таки кличе до життя й думку, і мрію, і слово.
Ось як коментує зустріч із словом молодих голова Рівненської організації Національної Спілки письменників України Лідія Рибенко: “Спостерігати за творенням слова молоді дуже цікаво. Новизна життя обов»язково відбивається по-своєму, по-особливому у рядках їхньої поезії. Інколи це настільки непередбачувані образи, що дивуєшся такому новому мисленню. Ну, а щоб вершити по-справжньому вірші – це, звичайно, не тільки застосування таланту, а ще й шлях величезної праці. Адже у кожній роботі є свої правила та цінності. Якраз цю дорогу пройти зможуть тільки справжні шанувальники слова. Наша мета вказати на правильну стежинку до слова, а йти до визнання доведеться самотужки, наполегливо об»єднуючи талант та працю. Бажаю широкої письменницької дороги молодим, будівничим особливого літературного слова. Хай вкладається душа, розум, серце у нові художні рядки слова, щоб висвітлювалось воно для людей в небачену зоряницю надії, добра, віри і краси”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору