Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 23-бер, 2006, 10:219 prov 1 115
Затриманих у Мінську українців депортовано
Затриманих у Мінську вісьмох членів української молодіжної організації “Національний альянс” депортовано з Білорусі, передає УНІАН.
22 березня ввечері вони в супроводі українського консула вже сіли в потяг “Мінськ-Київ” – цю інформацію підтвердили в українському МЗС.
Голова “Національного альянсу” Ігор Гузь розповів, що 17 березня восьмеро членів цієї організації вирушили до Білорусі, аби взяти участь в опозиційних мітингах для моральної підтримки білоруської опозиції.
– Наш керівник Павло Данильчук виступав на Октябрській площі. Після того, як мітинг закінчився, наших вісьмох членів “Національного альянсу” затримали працівники міліції і люди в штатському. Сьогодні о першій годині їм вдалося звя’затися з нами по телефону. Сказали, що перебувають в аеропорту “Мінськ-2”. Ми повідомили нашому консулу і він поїхав до аеропорту, але їх відвезли у невідомому напрямку, – зазначив Гузь.

США не визнають результатів виборів у Білорусі
США не визнають результатів президентських виборів у Білорусії, повідомляє агентство Рейтер.
– Сполучені Штати не визнають результатів виборів, – заявив журналістам прес-секретар Білого дому Скотт Маклеллан.
Він також натякнув про можливе накладання на Білорусію певних санкцій. Заяву Білого дому зроблено слідом за висловами незалежних спостерігачів, котрі стежили за ходом недільних виборів, про те, що вибори були звичайним фарсом. Білий дім, за словами Маклеллана, переконаний, що вибори проходили в “атмосфері залякування”.
Серед заявлених міжнародними спостерігачами порушень були “арешти, побиття і махінації”, сказав прес-секретар.
Білий Дім, за словах Маклеллана, підтримує ідею проведення в Білорусії перевиборів.

Пиво подорожчає
Практично всі вітчизняні виробники пива підвищуватимуть ціни на власну продукцію.
Це пов’язано зі зростанням собівартості виробництва пива в Україні: зросли ціни на енергоносії, паливно-мастильні матеріали, ячмінь та іншу сировину, а також збільшився податковий тиск – протягом останнього року податки на воду зросли у 20 разів.
Про це повідомив генеральний директор групи “Сармат” Сергій Калінін, не уточнивши, як сильно подорожчає вищезгадана продукція.
Як повідомила керівник зв’язків з громадськістю ВАТ “Оболонь” Оксана Пиріжок, починаючи з 6 березня поточного року “Оболонь” підняла ціни на свою продукцію, що, у першу чергу, викликано подорожчанням енергоносіїв (газу) і сировини. При цьому підвищення цін не було однорідним для усієї лінії продукції, що виготовляється цим підприємством – ціни на кожну окрему марку пива виросли по-різному.
Пані Пиріжок зазначила, що подорожчання торкнулося всіх марок пива. Між тим, експерти компанії відслідковують ситуацію на ринку, займаються моніторингом діяльності конкурентів і шукатимуть шляхи вирівнювання цін на свою продукцію.
Водночас, у “САН Інтербрю Україна” цю ситуацію прокоментували так: “На сьогодні ціни на пиво не зростали і залишилися на попередньому рівні”. Проте, чи планується підвищення цін на продукцію у майбутньому, в компанії не уточнили.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору