Рівне:

Створення та просування сайтів

САМОДІЯЛЬНИЙ, ЯКОМУ ЗАЗДРЯТЬ ПРОФЕСІОНАЛИ

Новини регіону 08-чер, 2006, 10:449 prov 1 412
В обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбувся ювілейний концерт заслуженого самодіяльного ансамблю народного танцю “Полісянка” Рівненського міського будинку культури з нагоди 60-річчя його керівника заслуженого працівника культури та заслуженого діяча мистецтв України Віктора Марущака.
Художнім керівником нині відомого в світі танцювального колективу Віктор Марущак ось уже майже тири десятки років. Його мистецький почерк і досі залишається самобутнім і неповторним, як і сам український танець.
Кажуть, що ще не виступав цей колектив лише на сценах кількох країн світу, але неодмінно там побуває. Бо ж наповнені народним гумором, хореографічними елементами-новинками такі танцювальні композиції “Полісянки”, як Полісся вітає”, “Дівчина Уляна”, “Польки Погоринського краю”, “Хустинка”, “Ремінець”, “Шалантух”, “Гопак” та інші, примушують кожного шанувальника українського танцювального мистецтва щоразу бути щасливішим і багатшим душею. Як це було й минулої неділі під час ювіленого концерту.
Теплі слова подяки за сумлінну й багаторічну творчу працю, за талант митця й керівника говорили посадовці та представники мистецьких колективів і закладів краю й України, колеги, друзі, рідні… Особливо оригінальними виявилися наші рівненські лялькарі, які вивезли на сцену в плетеному кошику-гіганту разом із хлібом і салом оригінальний танець-жарт і запросили до нього ювіляра. Той так заповзято й легко танцював, що мимоволі подумалося: Віктору Марущаку аж зовсім не 60! Пізніше керівник “Полісянки” запропонував глядачам кілька танцювальних новинок, які були сприйняті на “біс”.
Зрештою, успіхи рівненської “Полісянки” – то титанічна праця і колективу, і його керівника. Основу танцювального ансамблю складають молоді рівняни й рівнянки. А молода зміна підростає постійно в дитячій “Полісяночці”, яку вже також знають за кордоном.
Юрій БЕРЕЗА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору