Рівне:

Створення та просування сайтів

УКРАЇНЦІ ВСЕ ЧАСТІШЕ ПОВЕРТАЮТЬСЯ ДО РІДНИХ ДОМІВОК

Кримінал 26-чер, 2009, 09:339 prov 2 073
УКРАЇНЦІ ВСЕ ЧАСТІШЕ  ПОВЕРТАЮТЬСЯ ДО РІДНИХ ДОМІВОК


– У відділі у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України в Рівненській області на постійному контролі перебуває стан застосування законодавства про адміністративні правопорушення в територіальних підрозділах ГІРФО, – такими словами розпочала прес-конференцію про діяльність підрозділів служби ГІРФО області за підсумками роботи п’яти місяців 2009 року її начальник, полковник міліції Лілія Драпчинська. Вона розповіла, що відповідно до вимог УМВС запроваджено щомісячну перевірку складених адміністративних протоколів за статтями 197-201 КУпАП.
— Наші спеціалісти займаються паспортизацією та документуванням населення Рівненщини, – продовжує розмову пані Лілія. – Також ми контролюємо питання громадянства та міграції. Слідкуємо за дотриманням паспортних правил та боремось із незаконною міграцією на теренах області. З початку 2009 року наші працівники на території Рівненської області затримали 102 незаконних мігрантів, більшість з яких є представниками країн СНД. 62 иїхали за межі України добровільно, а трьох витурили в примусовому порядку. Також ми заборонили 62 особам в’їзд на територію Рівненщини. Видали 13130 паспортів громадянина України, в тому числі 1030 замість втрачених. Працівники нашої служби оформили 7456 паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Загалом, кажуть працівники ВГІРФО, в області на обліку перебуває понад дві тисячі іноземців.
Рівненські паспортисти пишаються своїми досягненнями, адже в службі запровадженні електронні обліки по всіх напрямках діяльності та комп’ютеризовані всі робочі місця. Все це згруповано в єдину систему “Населення області”, яка є оригінальною і єдиною в Україні. Її почали впроваджувати ще в 1996 році, а з початку 2000-х років постійно удосконалюють.
– З 2005 року Україна стала приймаючою державою, – каже Лілія Драпчинська. – До рідних домівок почали повертатись українці, які з різних причин були за кордоном. З 2008 року найбільше громадян повернулось із США та Росії.
Для недопущення випадків звернення громадян у порядку адміністративного судочинства з позовами про оскарження дій відповідальних співробітників ВГІРФО, а також усвідомлення ними можливих наслідків таких дій, в системі службової підготовки на навчальних зборах вивчено основні положення Кодексу адміністративного судочинства України, при цьому особливу увагу звернуто на статті 9 “Законність”, 71 “Обов’язок доказування” тощо. Систематично вивчаються зміни, внесені до законодавчих актів, що регламентують адміністративно-правозастосовчу діяльність.
– З початку року по лінії служби ГІРФО складено 5353 протоколи про адміністративні правопорушення, це на рівні минулорічного показника (5377). З них співробітниками ВГІРФО – 3117, дільничними інспекторами міліції – 1770, співробітниками інших служб – 466, – продовжує пані Лілія. – В середньому по області на 10 тисяч населення віком від 16 років документується 59 правопорушень за ознаками статей 197-201 КУпАП.
Полковник міліції каже, що переважна більшість виявлених та задокументованих порушень – це порушення, які передбачені статтею 197 КУпАП (проживання без паспорта, без реєстрації) – 3776 протоколів. За статтею 198 КУпАП (умисне зіпсуття паспорта чи втрата його з необережності) – 797 протоколів, стаття 199 КУпАП (допущення проживання без паспорта, без реєстрації) – 418.
Аналізуючи стан роботи з дотримання паспортних правил, встановили, що при виявленні адмінпорушників, які проживають без реєстрації місця проживання, паспорта чи за недійсним паспортом, до адміністративної відповідальності не завжди притягується особа, котра є власником чи відповідальним наймачем житла, на площі якої проживає порушник.
Окрім цього, на місцях не в повній мірі забезпечується контроль за дотриманням громадянами паспортних правил та проявляються до порушників необґрунтовані елементи лібералізму. Так, не на всіх осіб, які в установлений Законом України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” десятиденний термін не подали заяви про реєстрацію місця проживання, складаються протоколи про адміністративне порушення за статтею 197 КУпАП. Не завжди складаються адміністративні матеріали на неповнолітніх, які в установлений “Положенням про паспорт громадянина України” місячний термін не подали заяви для оформлення паспорта громадянина України у зв’язку із досягненням 16-річного віку. Не у всіх випадках притягуються до адміністративної відповідальності їх батьки, котрі як власники житла допустили проживання порушників.
Підсумовуючи виступ, Лілія Драпчинська зауважила, що за 5 місяців 2009 року керівники МРВ УМВС за 4237 протоколами винесли штрафних санкцій загалом на 78627 гривень, з яких стягнуто 78525 гривень. Протягом звітного періоду задокументовано 361 порушення правил перебування та прийому іноземців в Україні, відповідальність за які передбачена статтями 203-206 КУпАП. Матеріали для розгляду направлені до місцевих судів.
ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору