Рівне:

Створення та просування сайтів

«Народна Самооборона» Рівненщини розпочала програму «Кнопку безпеки – у школи»

Рівненська область 07-лис, 2009, 13:309 prov 960
У понеділок, 9 листопада, о 12 годині, активісти «Народної Самооборони» Рівненщини перевірять у тестовому режимі «кнопку безпеки» встановлену у ЗОШ №1 міста Здолбунів. Таким чином «самооборонці» розпочинають на Рівненщині програму «Кнопку безпеки – у школи», яка полягає у підключенні дошкільних і навчальних закладів області до систем охорони ДСО.
Перші такі «кнопки безпеки» вже встановлені відділом Державної служби охорони у Дубенській ЗОШ №6 та Здолбунівській ЗОШ №1.
- Ми зробили поки що невеликий крок для того, щоб захистити дітей, - зазначив координатор «Народної Самооборони» на Рівненщині Сергій Штурхецький. – Але ми не збираємося зупинятися на досягнутому: всіма нашими силами, і за допомогою меценатів, і за допомогою гроиадського тиску на місцеву владу ми сприятимемо тому, щоб надійна охорона була у всіх освітніх закладах, і батьки могли бути впевненими, що у школі чи дитячому садочку з дитиною нічого не станеться.
Нагадаємо, що народний депутат України від депутатської групи «Народна Самооборона» Олег Новіков вніс на розгляд парламенту законопроект, який передбачає обовязкове встановлення «кнопок безпеки» в усіх без виключення навчальних закладах України. Поки що законопроект не принято, а «самооборонці на місцях» докладають усіх зусиль, щоб домогтися встановлення таких пристроїв. За ініціативи «Народної Самооборони» «кнопки безпеки» за рахунок меценатів встановлені вже у навчальних закладах Житомирщини, Чернігівщини, а від понеділка до цього списку додасться і Рівненщина.

Школа №1 міста Здолбунів знаходиться за адресою вул. Приходька, 4.


Для довідки.
Сьогодні все частіше набуває актуальності питання безпеки дітей в навчальних закладах всіх ступенів. Батьки хочуть бути впевненими, що їхній дитині в школі, або у дитсадку нічого не загрожує. Хоча Україна не знаходиться в переліку держав, над якими висить потенційна загроза «терористичних атак», проблема безпеки наших маленьких громадян, їхньої захищеності від хуліганів, сексуальних збоченців, наркодилерів останні роки виходить на перший план. Як показує практика, наявність охорони шкіл (чи то міліцейської, чи то приватної), насамперед дисциплінує учнів і певною мірою позитивно впливає на стан правопорядку в самих навчальних закладах. В останні роки МВС виробило чітку позицію щодо профілактики протиправних дій у навчальних закладах, недопущення будь-яких потенційно небезпечних для школярів і педагогічних колективів ситуацій. В цьому випадку йдеться про організацію надійної та професійної охорони. За даними Державної служби охорони при МВС в період 2004 – 2008 років міліцейською охороною шкіл припинено ряд конфліктів із застосуванням фізичної сили між учнями, розслідувано десятки злочинів пов`язаних з крадіжками особистого майна учнів, зупинено розповсюдження наркотиків та алкоголю серед дітей, відпрацьовано понад 30 телефонних повідомлень про мінування шкіл. Сьогодні в Україні з понад 28 тисяч навчальних закладів під охороною міліції лишилося близько 800.
Прес-служба Рівненського обласного осередку Громадянського Руху «Народна Самооборона»
Схожі новини
Коментарі - всього 1

прохожий 08-лис, 11:22

Зачем изобретать колесо? По-моему для этих целей есть телефон и милиция. И с юридической стороны какое право имеют активісти «Народної Самооборони» наводить порядок в учебных заведениях.
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору