Рівне:

Створення та просування сайтів

Китай став найбільшим авторинком у світі

Україна і світ 14-січ, 2010, 10:319 prov 879
Продажі автомобілів у Китаї зросли на 46% у 2009 році, що дозволило йому стати найбільшим автомобільним ринком світу і відібрати цей титул у США.
За даними Китайської асоціації виробників автомобілів, продаж автомашин в КНР у минулому році досяг 13,6 млн. У США обсяг реалізації автомобілів скоротився за рік на 21% – до мінімальних з 1982 року 10,4 млн. автомашин, повідомляє Autodata Corp.
Як вважають аналітики, цього року Китай збереже лідируючі позиції на авторинку, незважаючи на уповільнення темпів зростання продажів.
Завдяки тому, що ВВП Китаю зростав в середньому на 9% за рік з 1999 року, на кінець 2008 року китайці володіли 51 млн. автомобілів порівняно з 1 млн. автомашин у 1977 році. За цей період наявний дохід у розрахунку на душу населення зріс у 46 разів. Китай також є найбільшим світовим ринком мобільних телефонів, мікрохвильових печей, пива, безалкогольних напоїв.
Автовиробники світу, включаючи Volkswagen і General Motors (GM), намагаються компенсувати скорочення продажів у Європі та США на китайському ринку. Так, GM стала найбільшим іноземним автовиробником у КНР, її продажі в Китаї зросли в минулому році на 67%.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору