Рівне:

Створення та просування сайтів

Надійні тили

Спорт 04-лют, 2010, 10:089 prov 1 048
Непрості часи переживає рівненський баскетбол. Незважаючи на численні проблеми, дитячий баскетбол у Рівному розвивається. Доказом цього є вдалі виступи команд різних вікових груп у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі. Минулих вихідних у черговому турі ВЮБЛ дві перемоги здобула команда “Рівненщина-95”. На майданчику ЗОШ №27 підопічні Олега Єфімчука та Вадима Скиданова перемогли однолітків з Севастополя — 83:30 і у впертій боротьбі були сильніші за одеситів — 54:48.
Саме про розвиток дитячого баскетболу в області, виступи команд у ВЮБЛ розповідає старший тренер відділення баскетболу ОДЮСШ Олег Єфімчук.
— Який стан справ зараз у дитячому баскетболі?
— Нині юнацький баскетбол на Рівненщині, незважаючи на кризу, переживає піднесення. Чотири команди юнаків та три дівчат беруть цього сезону участь у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі. Минулого сезону три наші команди (гравці 1993, 1994 та 1995 р.н.) були в Україні дев’ятими. Крім того, збірна Рівненщини, сформована з вихованців ОДЮСШ, на п’ятих юнацьких спортивних іграх посіла п’яте місце. Також обидві наші дівчачі команди (гравці 1994 та 1996 р.н.) стали другими. Позаминулого сезону вони були чемпіонками у своїх вікових групах.
Нинішнього сезону дівчата виступають у трьох вікових групах і перебувають серед лідерів. Юнацька команди (гравці 1994 та 1995 р.н.) грають у так званому дивізіоні. А це своєрідна юнацька суперліга, де виступає 12 найсильніших колективів. Нині наші команди знаходяться у середині турнірної таблиці. На цьому етапі головне — потрапити до вісімки, яка потім продовжить боротьбу за медалі. У змаганнях молодших юнаків 1996 та 1998 р.н. подібного поділу немає, колективи розподілені за географічним принципом на дві підгрупи. Тут головне завдання — увійти до першої четвірки, щоб продовжити боротьбу за призові місця. Шанси дуже непогані – команда гравців 1996 р.н. – нині четверта, а гравців 1998 р.н. – друга.
— Отож, відділення баскетболу працює досить плідно. Проте в останні роки ваші вихованці не потрапляли до кращої команди БК-93 “Пульсар”. Як справи зараз?
— БК-93 “Пульсар” є вершиною піраміди — від дитячого баскетболу до дорослого. Всі наші вихованці мріють грати у суперлізі. На жаль, з різних причин не всім це вдається. Приємно констатувати, що з’явилася ціла плеяда перспективних юнаків. Вже зараз чотири гравці 1993 р.н. (Іван Семенюк-Кондратюк, Денис Сотник, Назар Свінтозельський та Сергій Моцеглов) грають за дубль. На мою думку, всі четверо мають шанси потрапити в основний склад БК-93 “Пульсар”. Рівненський клуб базується на своїх вихованцях. Можу стверджувати, що у нашої головної команди області є надійні тили. Це ж можна сказати і про жіночу команду “Сузір’я”, яка грає у вищій лізі.
— Складно зацікавити дітей баскетболом?
— У відділенні баскетболу ОДЮСШ займається понад триста юнаків і майже сотня дівчат, з якими працюють десять тренерів. Крім цього ми тісно співпрацюємо із ЗОШ № 27 та 28, де є баскетбольні відділення. Діти до нас потрапили різними шляхами. Одні просто живуть баскетболом, інших треба було переконувати, аби почали займатися. Головний фактор — у місті є команда суперліги. Коли діти на власні очі бачать баскетбол найвищого рівня, причому учорашні вихованці спортшколи грають в основі, кращого стимулу і не вигадаєш. Тили у команди є. За рік-два буде нова хвиля молодих гравців.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору