Рівне:

Створення та просування сайтів

Поліщуки хотіли перекрити автостраду

Актуально 18-лют, 2010, 10:239 prov 1 141
Мешканці села Берестя Дубровицького району хотіли перекрити автостраду. Причиною невдоволення селян став аварійний стан приміщення місцевої школи. Відтак останнім часом дітей до школи не пускали і навіть погрожували перекрити рух транспорту на автодорозі Городище-Старокостянтинів. Про це повідомили у прес-служби Рівненської обласної ради.
За інформацією Берестівського сільського голови Миколи Дашука, будівля діючої школи зведена ще у 1963 році, сьогодні там навчається 346 дітей, зокрема і дошкільнята. Питання будівництва нової школи гостро стоїть з 2003 року. Тоді на коригування проектно-кошторисної документації було витрачено 100 тисяч гривень. У 2004 році з держбюджету на школу надійшло ще 300 тисяч, одну тисячу гривень тоді ж виділили і з районного бюджету. За ці кошти вдалося розпочати будівництво. Обсяг робіт становив 2,5%. Відтоді, за словами сільського голови, фінансування об’єкту припинилося.
За останнім кошторисом, щоб завершити школу у селі Берестя, потрібно 12 млн. 818 тис. 171 грн. Територіальна громада села сподівається на підтримку районної та обласної влади. Зокрема, підготовлено листи з пакетом документів на адресу голів Рівненської обласної ради та облдержадміністрації. Крім того, громада звертатиметься і до депутатів Верховної Ради від Рівненщини. У конфліктній ситуації безпосередньо на місці розбирався її голова Олександр Данильчук.
“Питання добудови школи у селі Берестя – під контролем обласної ради. Цього року ми намагатимемося вирішити його за рахунок державного бюджету”, – повідомив він. Очільник обласного депутатського корпусу також зауважив, що вирішити проблему за рахунок обласного бюджету цього року з об’єктивних причин навряд чи вдасться. Водночас, наголосив, що у 2009 році, незважаючи на кризу, область таки спромоглася “вибити” мільйони гривень з державного бюджету і здати в експлуатацію школи у Глинному, Тинному та Шпанові.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору