Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські рятувальники МНС взялися за благоустрій пам’яток Великої Вітчизняної війни

Рівненська область 22-кві, 2010, 09:109 Lobanovskiy 1 124
9-го травня 2010 року в нашій державі відзначатиметься 65-та річниця Перемоги у Великій Вітчизняній війні над фашистськими загарбниками.
Виходячи з історичних традицій пожежно-рятувальної служби зберігати пам'ять про захисників Вітчизни та з метою приведення у належний стан пам’ятних місць буремних 1941-1945 років напередодні 65-ї річниці Великої Перемоги начальник Головного управління МНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля звернувся до мерії Рівного із пропозицією дозволити впорядкування пам’ятника „Братська могила радянських воїнів”, що знаходиться в обласному центрі на вулиці Київській у районі кладовища „Грабник” та благоустрію прилеглої території силами рятувальників МНС. Саме тут у 1942-му році було поховано 19 тисяч радянських військовополонених, замордованих фашистськими нелюдами.
Дана ініціатива відразу зайшла порозуміння та підтримку з боку мера Володимира Хомка. Тому вже наступного дня, попри дощ, понад два десятки рятувальників, озброєних лопатами та віниками, взялися проводити благоустрій меморіалу кладовища "Грабник". Упродовж тижня співробітники МНС, вільні від несення служби, приведуть до ладу паркан і тротуар, вирівняють плити та бровки, що слід пофарбують та побілять, а також відреставрують пам'ятник загиблим у війні. Тож до свята пам’ятне місце та навколишня територія здобуде належного вигляду.
До речі, цей почин підтримали і рятувальники багатьох районних підрозділів Головного облуправління МНС, зокрема у Корецькому, Костопільському та Радивилівському районах, за що отримали на свою адресу схвальні відгуки з боку голови обласної державної адміністрації Василя Берташа, який очолює координаційний комітет з підготовки та проведення урочистих заходів на Рівненщині з нагоди 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. „Переконаний, що приклад рятувальників заслуговує поваги та наслідування. Сподіваюся, що й інші відомства та організації нашої області долучаться до цієї благородної справи,” – зазначив голова РОДА.

Підполковник служби цивільного захисту Віктор Козак, помічник начальника ГУМНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору