Рівне:

Створення та просування сайтів

На Ужгородщині міліція виявила чергову врізку в нафтопровід

Закарпатська область 17-травня, 2010, 08:599 Lobanovskiy 1 022
В Ужгородський райвідділ міліції звернувся один з керівників установи, що обслуговує нафтопродуктопровід. Заявник повідомив, що в одному селищ Ужгородського району виявлено несанкціоновану врізку та крадіжку нафтопродуктів.

Начальник райвідділу Віталій Шимоняк доручив керівнику карного розшуку Анатолію Маровтію та його підлеглим виїхати на місце й з’ясувати всі обставини. Разом з оперативниками в село прибули й працівники спеціального відділу міліції з обслуговування продуктопроводу.

Уже на вулиці правоохоронці почули з дворогосподарства, де проживав 39-річний Олександр, запах солярки. На подвір’ї стражі порядку звернули увагу на сліди від пального. А оглянувши господарство, знайшли шланги, котрі вели з городу, два насоси та різні посудини, наповнені дизпаливом. Загалом у цих ємностях виявилося 250 літрів пального. Шланг від подвір’я повів аж до кінця городу, де знаходився нафтопровід. Там він був під’єднаний до труби. Не треба було бути експертом, щоб зрозуміти: Олександр причетний до несанкціонованої врізки. Тому працівники міліції вирішили поспілкуватися з ним у міліцейському кабінеті.

Розуміючи, що не вдасться вийти сухим з води, чоловік зізнався, що справді зробив самовільну врізку. Як розповів селянин, ще місяць тому, обкопуючи виноград, від зауважив на трубу в кінці городу. На ній вже був кран. Тож Олександр вирішив отримати дармову солярку, тим паче що має дизельний автомобіль. Довго втриматися від спокуси не зміг. Під’єднав шланг до труби, протягнув його на подвір’я і став наповнювати бочки. Спершу одну, потім другу... Однак далі, за словами затриманого, він буцімто заснув, а в цей час шланг не витримав високого тиску й тріснув! Солярка полилася на подвір’я... Не знав чолов’яга, що для перекачування солярки з нафтопроводу потрібно мати спеціальний шланг високого тиску. На щастя, солярка не потрапила у сусідні колодязі.

Вирішується питання про порушення за цим фатом кримінальної справи. Наразі спеціалісти підраховують завдані збитки.


Іван Ладжун, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору