Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному може з’явитися Алея примирення

Суспільство 08-лип, 2010, 13:219 prov 1 091
Зустріч представників християнських конфесій, які функціонують на Рівненщині, з головою Рівненської ОДА Василем Берташем відбулася нещодавно у Рівному.
Під час зустрічі очільник області вислухав пропозиції та проблеми, з якими зіштовхуються під час своєї діяльності християни на Рівненщині. Зокрема, з боку представника Рівненської Міжцерковної Ради Володимира Ільчука пролунала пропозиція спорудити у Рівному “Алею примирення”, яка б символізувала конфесійне порозуміння та братерство християн Рівненщини та стала архітектурною окрасою обласного центру. Василь Берташ підтримав таку ініціативу та пообіцяв всіляко сприяти втіленню її в життя.
Одними з найбільш болючих для християн є майнові конфлікти та земельні проблеми. Співорганізатор зустрічі Сергій Мусевич попросив Василя Берташа сприяти християнським громадам у виділенні земельних ділянок під будівництво храмів і Домів молитов, “оскільки сьогодні церкви часто виконують функції держави, особливо в роботі з обездоленими, наркозалежними й алкоголіками. В цьому контексті дуже прикро, коли немає розуміння та сприяння”.
Присутні на зустрічі представники Храму Святого Миколи Чудотворця УАПЦ звернулись до голови Рівненської ОДА забезпечити прозорість судового процесу, який триває наразі навколо храму, оскільки за інформацією правозахисника громади у суді Степана Маринича на суддю чиниться тиск. Голова РОДА пообіцяв в рамках чинного законодавства та тих повноважень, які йому дані, дослідити ситуацію.
Представник УПЦ КП Сергій Лучанін на завершення зустрічі висловив побажання, що і надалі на Рівненщині існуватиме міжконфесійний спокій, і церква не буде втягуватись у політичні перепалки та вдаватиметься до преференцій одній з конфесії На що голова відповів, що для нього всі конфесії рівні.
Учасники зібрання домовились зустрічатись раз на три місяці, аби поділитись враженнями та роздумами, а також тією інформацією та новинами, які назбирались за цей час.
ЗІК.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору