Рівне:

Створення та просування сайтів

Основний метод боротьби з корупцією - тісна співпраця з громадськістю

Рівненська область 29-чер, 2016, 17:569 prov 756
Керівництвом відділу внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Рівненській області неодноразово наголошувалось, що основним методом боротьби з корупцією в податковій і митній сфері є тісна співпраця з громадськістю. Як показує практика, значна частина службових розслідувань (перевірок) проводилась саме за зверненнями громадян. Оскільки про корупційну схему знають тільки два суб’єкта – особа, що пропонує (дає) хабар, та особа, що його отримує (вимагає). У зв’язку з цим значну вагу у викритті вказаних правопорушень мають свідомі громадяни, громадські формування та об’єднання, які у співробітництві з підрозділами внутрішньої безпеки можуть сприяти у викритті корупційних схем, в тому числі у викритті правопорушення «на гарячому».
Так 23 червня 2016 р. було звільнено трьох працівників митного поста «Удрицьк» які вимагали грошові кошти від громадянина за безмитне ввезення товарів на територію України. Щодо цих вже колишніх працівників за матеріалами ВВБ ГУ ДФС у Рівненській області відкриті кримінальні провадження та оголошено підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)
Саме завдяки тому, що громадянин повідомив про факт вимагання хабара службовими особами митного поста «Удрицьк» за так зване «спрощення» процедури митного оформлення товару, відділом внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Рівненській області було організовано проведення службового розслідування і притягнуто до відповідальності осіб, що порушили Присягу державного службовця»
А.Ваховський,
заступник начальника ВВБ
ГУ ДФС у Рівненській області
підполковник податкової міліції.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору