Рівне:

Створення та просування сайтів

Продавали …професії

Суспільство 07-кві, 2005, 13:419 prov 1 243
Розпочав цей захід начальник відділу освіти райдержадміністрації І.Кеда. Він побажав майбутнім абітурієнтам обрати таку професію, яка б приносила задоволення та матеріальні блага, що в нинішніх складних реаліях непросто. Уже з перших хвилин офіційно-діловий тон ледве не змінився на розважальний: виступи перших доповідачів (а серед них був якраз і представник ветеринарного закладу) супроводжувались дзвінким гавканням щенятка, що випадково забігло до залу і всілося поміж рядами; при чому, звичайно, атмосфера в залі пожвавішала.

Серед представлених на ярмарку закладів були Львівська Національна Академія ветеринарної медицини, Рівненський економіко-правовий коледж, Рівненський державний гуманітарний університет, Міжнародний економіко-гуманітарний університет, Рівненський національний університет водного господарства та природокористування, Дубенський педколедж РДГУ, Львівський державний коледж легкої промисловості, Мирогощанський аграрний коледж та багато інших. Завітала також представниця Рівненського навчального центру державної служби зайнятості Л.Ничипорук, яка запросила тих, кому не вдасться цього року стати студентами, звернутись у центр, що прирівнюється до професійно-технічних навчальних закладів, пропонує навчання за двадцятьма професіями.

Особливо багато оплесків прозвучало, коли на сцену піднявся директор нашого місцевого Радивилівського професійного ліцею Михайло Казмірук, який розповів про цей заклад і наголосив, що нині там навчається 460 учнів. Після закінчення презентацій закладів М.Браславець, начальник відділу активної підтримки від державної служби зайнятості запросила присутніх піднятись на другий поверх, де був розміщений консультаційний пункт. Крім того, школярам запропонували пройти діагностику професійних напрямів, які б визначили здібності та можливості кожної дитини, а також запросили на екскурсію у професійний ліцей та швейно-торгове підприємство “Маяк”, щоб, так би мовити, на практиці оглянути місця майбутнього навчання та роботи. Більшість присутніх одразу попрямувала в консультпункт, де кожен заклад мав свій стіл, оформлений буклетами, різними інформаційно-довідковими матеріалами, а декани, завідуючі та директори відповідали на всі запитання майбутніх випускників. Рівненський навчальний центр зайнятості оформив виставку чудових серветок, виробів з лози, бісеру, а Кременецький лісотехнічний технікум запропонував відеоматеріали про свій заклад. Учениці з Рівненського професійного ліцею навіть робили безкоштовні зачіски бажаючим. Словом, кожен намагався у висококонкурентному середовищі з якнайвигіднішого боку презентувати свій заклад.

Після закінчення ярмарку присутні поділилися своїми враженнями. Так, двом Мар’янам уже не треба довго думати над вибором: дівчаткам сподобалась перукарська справа, і збираються вони у Рівненський профліцей. Світлана Рябова, учениця місцевої школи, яка прийшла разом з мамою, сказала, що отримала багато корисної інформації, обрала для себе банківську справу. А от Світлана і Аня з Крупця, яким подобаються економічні спеціальності, були трохи розчаровані, що не було, наприклад, представників такого відомого закладу, як Львівська політехніка. До речі, минулого року приїжджало трохи більше представників – майже тридцять з усього західного регіону.

Думаю, що подібні заходи корисні як для учнів та батьків, адже дають можливість зорієнтуватись у розмаїтті майбутніх професійних доріг, так і для самих закладів – це нагода здобути більшу популярність серед населення району. Залишається приєднатись до побажання представника Мирогощанського аграрного коледжу пана М.Медиковського: щоб усі випускники-2005 стали студентами-2005. Тим більше, що дуже скоро це побажання стане актуальним для всіх нинішніх школярів випускних класів.

Наталя Андріюк,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору