Рівне:

Створення та просування сайтів

Сарненська центральна районна лікарня має 4 нових апарати для проведення гемодіалізу вартістю в 1 млн. гривень

Останні новини 07-лис, 2008, 11:459 prov 1 861
Сарненська центральна районна лікарня відтепер має 4 нових апарати для проведення гемодіалізу вартістю в 1 млн. гривень.
З обласного бюджету також виділено 340 тис. грн. на реконструкцію приміщення, де буде знаходитися відділення. Близько 1 млн. грн. в рік буде виділятися для забезпечення пацієнтів розхідним матеріалом.
Перший крок зроблений – 6 листопада 2008 року до Сарненської ЦРЛ завезли вантаж - сучасне дороге обладнання для проведення гемодіалізу.
Як відзначив голова райдержадміністрації, одним із приоритетних напрямків діяльності влади безперечно є в першу чергу турбота про здоров’я населення. Відкриття в районі високоспеціалізованого відділення, оснащеного сучасним обладнанням, де надання медичної допомоги здійснюватиме висококваліфікований медичний персонал – це значний крок на шляху до наближення якісної медичної допомоги населенню. Відкриття відділення гемодіалізу дозволить не лише підвищити якість лікування, але й розширити його доступність, що вкрай важливо, оскільки кількість хворих на хронічну ниркову недостатність з кожним роком зростає на 15 – 20 чоловік. Тільки у північних районах Рівненщини (м. Кузнецовськ, Березнівський, Дубровицький, Рокитнівський, Зарічненський) проживає 23 людини, які потребують лікування методом замісної ниркової терапії. Хворі матимуть змогу не долати близько сотні кілометрів, що зекономить їх сімейний бюджет.
Відділення запрацює вже з 1 грудня 2008 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору