Рівне:

Створення та просування сайтів

Арештовано акції телеканалу "Інтер"

Україна і світ 28-лют, 2009, 18:149 prov 1 493
Господарський суд Києва арештував акції телеканалу "Інтер". Акції арештовано як засіб для забезпечення позову бізнесмена Костянтина Григоришина до Світлани і Олени Плужникових, - повідомляє у п'ятницю "Українська правда".

У своєму позові К.Григоришин просить відповідачок виконати умови договору купівлі-продажу активів, який було укладено між ним і покійним Ігорем Плужниковим 19 квітня 2005 року.

Договір стосувався продажу І.Плужниковим К.Григоришину активів групи каналу "Інтер" - зокрема, 61% акцій ЗАТ "Українська незалежна ТБ-корпорація".

У своїй ухвалі суд до розв'язання суперечки наклав арешт на акції "Інтера".

Сам К.Григоришин в інтерв'ю "Українській правді" підтвердив подачу позову з метою повернути собі канал "Інтер". "Моя мета - це допомогти створенню в Україні незалежного телебачення, яке необхідне країні, якщо вона хоче розвиватися", - заявив К.Григоришин. "При цьому я не хочу бути власником телеканалу. Але треба продумати, як через статут прописати гарантії того, що "Інтер" буде дійсно незалежним", - додав він.

К.Григоришин також повідомив, що це можна зробити кількома способами. "Можливо, держава має увійти до числа засновників - правда, виникає питання, де у бюджеті візьмуться гроші на купівлю акцій "Інтера". Або, наприклад, акції буде розподілено серед пулу інвесторів, де жоден з них не зможе володіти більше, умовно кажучи, за 10%", - передбачив К.Григоришин.

Він запевнив, що у разі отримання каналу "Інтер" пропише гарантії його незаангажованості. "Моя ідея - це взяти статути західних телекомпаній, які асоціюються у світі як незалежні ЗМІ, і винайти механізм для каналу "Інтер". Можливо, мені в цьому допоможуть журналісти, я відкритий для ідей", - сказав К.Григоришин.

Нагадаємо, після "помаранчевої революції" К.Григоришин вів переговори про купівлю "Інтера" з І.Плужниковим, внаслідок чого було укладено договір купівлі-продажу активів групи "Інтер" за $273,8 мільйонів. Однак операція залишилася незавершеною, і власником акцій стала компанія "Український медіа-проект", акціонером якої є Валерій Хорошковський. І.Плужников помер літом 2005 року.

http://news.liga.net/ukr/news/NU091660.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору