Рівне:

Створення та просування сайтів

Як зберегти волосся красивим?

Порадниця 28-травня, 2009, 10:519 prov 3 263
Вам подобається красиве, доглянуте, блискуче волосся? Але Ви помітили, що Ваше волосся стало сухим і втратило свою привабливість? Отже, Ви неправильно доглядаєте за ним. Наші поради допоможуть повернути красу Вашому волоссю.
1. Не використовуйте шампунь надто часто
Часте миття волосся – одна з найпоширеніших причин його сухості. Багато хто вважає, що часте миття волосся корисне, тому робить це щодня, а в деяких випадках навіть кілька разів на день. Але проблема полягає не в частому митті голови, а в частому використанні шампуню. Точніше, у сильнодіючих компонентах, що входять до складу шампуню, вони змивають натуральний жир, який чудово зволожує волосся. З іншого боку, м’який шампунь стимулює залози, що виділяють жир, тому, найкраще, мити волосся за допомогою шампуню не частіше, ніж через кожні 3 дні.
2.Ставтесь до волосся обережно
Якщо у Вас сухе волосся, то Ви знаєте, що воно слабке й чутливе, часто ламається і січеться. Тому за ним потрібно дбайливо доглядати: мийте голову повільно, без різких рухів. Не дряпайте шкіру голови, а масажуйте її кінчиками пальців.
3.Використовуйте м’який шампунь
Сухому волоссю потрібен м’який шампунь з рівнем РН від 4,5 до 6,7. Просте правило допоможе Вам зберегти красу волосся: не використовуйте для догляду за волоссям ті засоби, що Ви не ризикнете нанести на обличчя. Деякі люди рекомендують використовувати дитячий (лужний) шампунь, але у нього високий рівень РН, через що волосся стає дуже сухим.
4. Не шкодуйте кондиціонера для волосся
Волоссю, що виглядає як солома, неодмінно потрібен кондиціонер. Обирайте кондиціонер, що не містить спирту, інакше він буде сушити волосся ще більше. Про вміст спирту Ви можете дізнатись зі складу, вказаному на етикетці, або просто понюхавши кондиціонер: чим краще він пахне, тим більше спирту у ньому міститься. Якщо Ваше волосся дуже сухе, нанесіть маску і залиште її на шкірі голови на ніч.
5. Рахуємо до ста
Розчісуйте волосся як мінімум сто разів. Грубе розчісування може зашкодити волоссю, зробити його ламким, посіченим і навіть призвести до випадіння, особливо якщо волосся сухе. Тому, волосся необхідно розчісувати ніжно. Розчісуйтесь лише за допомогою гребінця. Якщо у Вас дуже довге, тонке волосся, щітка для волосся повинна мати велику щетину.
6.Масаж корисний і для волосся
Обов’язково робіть масаж шкіри голови час від часу. Найпростіший спосіб – робити це кінчиками пальців під час миття голови. Регулярний масаж стимулює залози, і, звичайно, дуже приємний, він допомагає розслабитись.
7.Давайте волоссю відпочинок
Якщо Ви завивали волосся, наприклад, у вівторок, фарбували його в четвер, а випрямляли в суботу, воно неодмінно стане сухим і пошкодженим. Це, звичайно, ще не причина відмовлятись від зачіски, яку Ви хочете зробити, але спробуйте не перевтомлювати волосся частими сушками та фарбуванням.
8. Обережніше з гарячим повітрям
Фени, прилади для випрямляння волосся, одночасне розчісування і сушка допоможуть Вам зробити гарну зачіску, але, на жаль, шкодять волоссю. Сушка під час розчісування пошкоджує волосся найбільше, оскільки це дуже ослаблює волосяні цибулини. Якщо Ви не можете зробити зачіску без використання гарячого повітря, вмикайте фен на низьку температуру, не витягуйте і не смикайте волосся під час сушки.

Бій з веснянками
Багатьом із нас знайома проблема появи веснянок. І хоча вважається, що від цього страждають переважно блондини та рудоволосі люди, у власників темного волосся також є веснянки. Щоправда, варто наголосити, що у світловолосих веснянок значно більше, і вони можуть бути не лише на обличчі, а й на тілі.

Сонце становить небезпеку
Якщо Вам не хочеться ходити з веснянками на шкірі, Ви вважаєте це негарним і неприпустимим для Вашої ідеальної краси, то потрібно боротись з ними, а ще краще — захиститись від їхньої появи.
З першими сонячними променями не поспішайте одразу виходити на вулицю. Хоча сонце й є джерелом вітаміну D, пам’ятайте, що прямі сонячні промені можуть викликати й негативні реакції організму: опіки, теплові та сонячні удари, а також веснянки та пігментні плями.
Веснянки — це прояв захисту організму від ультрафіолету. Так він реагує на прямі сонячні промені.
Захищаємось від сонця

Перед тим, як вийти на вулицю, намастіть обличчя світлозахисним кремом, а після цього можна трохи напудритись. До речі, робити це потрібно не лише спекотним літом, а й на початку весни, адже саме у цей час випромінюється найбільша кількість ультрафіолету.
Носіть великі сонцезахисні окуляри і капелюхи з широкими крисами — вони захистять шкіру від прямих сонячних променів і зменшать ризик появи веснянок.
Можна купити в магазині спеціальні креми і маски для відбивання, але краще зробити їх самостійно. Адже маски, приготовані Вами, містять лише натуральні речовини, і це дешевше для Вашого гаманця.

Ось кілька народних рецептів від веснянок

Свіжі огірки. Візьміть свіжий огірок, але краще з грядки, адже у тепличних рослинах набагато менше корисних речовин. Зніміть шкірку з огірка, натріть його на терці і нанесіть на обличчя отриману масу. Через 20-30 хвилин змийте теплою водою.
Можна також нарізати огірок і покласти шматочки на обличчя. Зняти їх через 30 хвилин, вмитись і намастити обличчя живильним кремом.
Петрушка. Кілька листків петрушки дрібно поріжте, добре розімніть, додайте кисле молоко, перемішайте і нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин. Потім змийте і намастіться кремом.
Можете зробити маску з полуниць, помідорів і смородини, але ефект від них менший. Щоб посилити дію такої маски, змивайте її слабким розчином лимонного соку, який також має відбіліючі властивості.
Не чекайте, що після кількох масок веснянки повністю зникнуть. Відбілювання шкіри — це довгий процес, тож запасіться терпінням.

Підтримуємо білизну шкіри

Не забувайте використовувати сонце- та світлозахисні креми після масок, інакше веснянки можуть з’явитись знову, тому що використання відбілюючих масок робить шкіру більш чутливою до ультрафіолетових променів.
Та перш, ніж починати всі відбілюючі процедури, ще раз подумайте та зважте, чи варто витрачати на це стільки часу, адже веснянки зовсім не псують обличчя, а вирізняють його. Спитайте у знайомих чоловіків — більшість із них вважають веснянки привабливими.

Усе для привабливості губ
Хіба можна уявити собі красиву, доглянуту жінку з потрісканими губами? Губи – це і показник здоров’я, і приманка для чоловічих поглядів. Як же правильно доглядати за губами? І яким повинен бути ідеальний макіяж для губ?
Правила догляду
Поверхня наших губ істотно відрізняється від шкіри обличчя – вона не має захисного шару, що підтримує зволоженість на певному рівні. Зовнішній шар губ також не містить сальних залоз, які допомагають шкірі зберігати вологу. Крім того, поверхня губ містить меланін, але в набагато меншій кількості, ніж шкіра обличчя.
Таким чином, наші губи практично не захищені від зовнішніх умов і не можуть протистояти впливу багатьох чинників – вітру, сонцю, кондиціонованому повітрю і так далі. А сонце не тільки висушує губи, але і піддає їх ризику через низький вміст меланіну. Для того, щоб перемогти сухість губ і захистити їх від шкідливих впливів, скористайтеся наступними порадами:
— не забувайте про бальзам для губ. Навіть якщо Ви наносите помаду, спочатку зволожте губи за допомогою бальзаму. Він слугуватиме бар’єром для негативних впливів зовнішнього середовища. Найкраще вибрати бальзам із SPF-фільтром.
— якщо Ваші губи сухі і потріскані, помада може погіршити їх стан. Та й вигляд нафарбованих губ у цьому випадку буде не дуже красивий. Тому, якщо Ваші губи постраждали від вітру і сонця, на день-другий відмовтеся від помади, а замість цього активно зволожуйте їх бальзамом (кілька разів на день).
Підфарбовуємо губи
Якщо Ви хочете, щоб Ваші губи завжди виглядали на 100%, для макіяжу потрібно використовувати не тільки помаду, але й олівець для губ. Саме він дозволяє надати губам ідеальної форми. Звичайний порядок нанесення макіяжу такий: спочатку окреслюємо бажану форму губ за допомогою олівця, а потім наносимо на всю поверхню губ помаду (проведена олівцем лінія повинна бути непомітною). Якщо ви хочете досягнути стійкого ефекту, можна припудрити губи, і тільки потім наносити помаду. Або нанести перший шар помади, промокнути його, а потім нанести другий шар. Для того, щоб губи були зволожені, можна під помаду нанести безбарвний бальзам.
Олівець, як уже було сказано, допомагає скоректувати форму губ. Наприклад, якщо Ви хочете, щоб губи виглядали пухкішими, варто провести олівцем лінію по зовнішньому краю, але так, щоб олівець зовсім трошки виходив за природну лінію контуру губ, адже якщо “переборщити”, то губи виглядатимуть вульгарно.
Якщо ж Ви хочете, щоб губи були візуально тонші, лінію потрібно проводити по внутрішньому краю. При цьому варто спочатку нанести тональний крем на краї губ і припудрити їх – тоді їх природна лінія не буде помітна.
Не варто забувати й про такі важливі дрібниці:
— колір олівця повинен бути близьким до кольору губної помади або бути трохи світлішим.
— наносити помаду краще за допомогою пензлика — так вона ляже рівномірніше.
— якщо ви хочете, щоб ваші губи блищали, можна нанести поверх помади безбарвний або близький до кольору помади блиск.
— пам’ятайте, що блиск візуально робить губи повнішими. Тому, якщо Ви вважаєте, що Ваші губи і так достатньо пухкі, не варто ним користуватися.

За матеріалами інтернет-видань
www.topshop.kiev.ua, www.mama-tato.com.ua
сторінку підготувала Наталія ГАВРИЛЮК, Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору