Рівне:

Створення та просування сайтів

Віктор Матчук закликав усіх жителів Рівненщини бути толерантними під час візиту Патріарха Кирила

Останні новини 29-лип, 2009, 12:419 Lobanovskiy 1 099
Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віктор Матчук у прямому ефірі телеканалу «Рівне-1» звернувся до жителів Рівненщини із закликом бути толерантними під час перебування на Рівненщині Святішого Патріарха Московського та Всієї Русі Кирила. – Я звертаюся до усіх жителів Рівненської області – і тих, хто підтримує Патріарха, і тих, хто не дуже – ми європейський народ, і ми повинні бути толерантними, - наголосив Віктор Матчук. – На мою думку, тут має бути не боротьба і барикади, а пошук спільних точок для побудови Єдиної Помісної Православної церкви. Ми – самостійна держава, і в нас має бути своя самостійна Православна церква. Ми, переважно, православна держава і, можливо, найбільша в світі православна держава. Ми повинні бути гідні в усвідомленні цього. Адже православ’я прийшло в Східну Європу саме через Київ, саме через Україну, - додав він.
Керівник області розповів, що Патріарх Російської Православної Церкви Кирило перебуває в Україні з архіпастирським візитом. - Візит має недержавний характер, але влада не може стояти осторонь цього візиту, оскільки це високий гість, а ми – гостинний народ, і ми його зустрічаємо – і це правильно, - переконаний Віктор Матчук. - Крім того, цього гостя хоче побачити значна частина жителів Рівненщини, і це дуже добре. Інша частина - не дуже хоче його бачити, і це теж нормально, адже ми демократична держава. Функція влади тут – зробити усе належне для того, аби були дотримані конституційні права під час цього візиту, якому ми дуже раді, - зауважив голова облдержадміністрації Віктор Матчук.
Нагадаємо, що на Рівненщину Святіший Патріарх Московський і Всієї Русі Кирило прибуває у неділю, 2 серпня. Упродовж двох днів Патріарх відвідає Свято-Троїцький ставропігійний монастир у м.Корці, а вже наступного дня, 3 серпня, перебуватиме у Свято-Миколаївському Городоцькому монастирі.


Прес-служба облдержадміністрації
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору