Рівне:

Створення та просування сайтів

Земля допомагає бюджету

Останні новини 25-сер, 2009, 12:309 prov 811
Не секрет, що процес наповнення місцевих бюджетів зараз, в умовах економічної кризи, викликає справедливі побоювання у місцевих громад. Але поки одні бідкаються, що не матимуть грошей на кінець року, інші знаходять додаткові шляхи для наповнення бюджету. Так, скажімо, чинять у Березному, де минулого тижня продали права оренди на 6 земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових приміщень.

За словами Березнівського міського голови Олександра Пилипаки, стартова ціна дев’ятисоткових ділянок була від 4 089 до 4 500 тисяч гривень. У процесі торгів, ліцитатором на яких виступав директор ТОВ «Нива-Експерт», член постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села Ярослав Васюк, ділянки зросли у ціні. Так, найдешевше право оренди на земельну ділянку було продано за 5 987 гривень, а найдорожче – за 14 869 гривень. Таким чином, бюджет міста поповнився майже на 60 тисяч гривень. Слід додати, що за результатами семи місяців цього року бюджет міста виконано на 113%, але гроші зайвими, як відомо, не бувають.
«Нині законодавство передбачає два шляхи надання землі громадянам: як безплатного виділення для ведення будівництва, так і продаж права оренди з правом подальшої безоплатної приватизації, - зазначає депутат обласної ради Ярослав Васюк. – На мою думку, другий варіант мінімізує ризики спекуляцій на ринку землі. Адже якщо, наприклад, людина отримала ділянку безоплатно, і коштів на ведення будівництва у неї немає, вона виставляє цю ділянку на продаж, започатковуючи спекулятивні операції. Натомість, придбавши право оренди, громадянин буде зацікавлений побудувати житло, аби потім приватизувати земельну ділянку».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору