Рівне:

Створення та просування сайтів

Вкрай небезпечною назвали депутати облради епідемічну ситуацію на Рівненщині

Рівненська область 04-лис, 2009, 09:299 Lobanovskiy 979
Яким є реальний стан справ щодо поширення на Рівненщині вірусу грипу, і що робиться в області задля максимального захисту її мешканців від епідемії, - аби знайти відповіді та ці питання, депутати обласної ради сьогодні зібралися на позачергову сесію. Як результат, підтримали підготовлений фракцією БЮТ проект рішення «Про запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1 і гострих респіраторних захворювань серед населення області», доповнивши його рекомендаціями постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства.
Про це повідомляє прес-служба обласної ради.


Зокрема, депутати обласної ради доручили обласній державній адміністрації при внесенні змін до обласного бюджету на 2009 рік передбачити кошти на придбання апаратів штучної вентиляції легень, необхідних для лікувальних закладів області, а також матеріалів, які потрібні обласній СЕС для проведення лабораторних досліджень для діагностування грипу.

Серед рекомендацій постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, сесія обласної ради затвердила такі:
1. Визнати епідеміологічну ситуацію в Рівненській області вкрай небезпечною.
2. При формуванні обласного бюджету на 2010 рік передбачити виділення коштів для КП «Обласна база спецмедпостачання» для придання медичних препаратів з метою формування мобілізаційного резерву в повному обсязі.
3. Просити облдержадміністрацію винайти кошти для термінової закупівлі в заклади охорони здоров'я області: апаратів штучної вентиляції легень в РОКЛ та обласну дитячу лікарню та виділити субвенцію з обласного бюджету для потреб обласного інфекційного відділення Рівненської центральної міської лікарні згідно з листом головного лікаря закладу.
4. Рекомендувати міським головам міст обласного підпорядкування та головам райдержадміністрацій терміново виділити в повному обсязі кошти на виплату заробітної плати медичним працівникам та дозволити виплату зарплати за фактично відпрацьовані години медпрацівникам в період пандемії грипу.
5. Перевести роботу медичних закладів області в період пандемії грипу на 7-денний робочий тиждень (за потреби визначеної управлінням охорони здоров’я).
6. Просити облдержадміністрацію виділити кошти для проведення вірусологічної діагностики, для придбання тест-систем, сироваток, діагностикумів в сумі 68 тис. грн. управлінню охорони здоров’я.
7. Центру здоров'я управління охорони здоров’я ОДА активізувати санітарно-освітню роботу серед населення з профілактики грипу.
8. Рекомендувати Державній митній службі в Рівненській області провести заняття з особовим складом пунктів пропуску через державний кордон України щодо використання засобів індивідуального захисту та забезпечення протиепідеміологічних заходів задля недопущення ввезення та розповсюдженню пандемічного грипу A(H1N1) на території області.
10. Рекомендувати облдержадміністрації вжити заходів щодо проведення протиепідеміологічних та дезінфекційних заходів у місцях масового перебування людей - вокзали, ринки, освітні заклади, заклади культури, охорони здоров‘я, підприємства та організації - незалежно від форм власності.
Також, при розгляді проекту рішення щодо внесення змін до обласного бюджету, депутати обласної ради підтримали рекомендації постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків. Зокрема, погодилися збільшити видатки галузі охорони здоров’я на 20 тис.грн. за рахунок економії коштів на зарплату керівництва обласної ради і направити цю суму на відділення інтенсивної терапії обласної клінічної лікарні.
Крім того, на сесії стало відомо, що на Рівненщину надійшло 4,7 млн.грн. з державного бюджету на закупівлю медичних препаратів для боротьби з грипом. Відтак депутати обласної ради спільно з відповідними підрозділами облдержадміністрації та керівниками медичних закладів області шукатимуть можливість частину цих коштів використати на закупівлю матеріалів для проведення досліджень щодо виявлення грипу. Також на сесії прозвучала пропозиція звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням переглянути цільове призначення цих коштів, аби область змогла використати їх на закупівлю необхідного обладнання, зокрема для діагностики хвороби та її лікування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору