Рівне:

Створення та просування сайтів

Примітивна історія про кохання

Таке життя 16-сер, 2007, 15:109 prov 1 595
Адже я Тебе по-справжньому кохала і, здається, це почуття було взаємним. Я знаходила в Тобі відраду і саме Ти був моїм маленьким світом, де я ховалася від проблем... Ти ніби захищав мене від того великого жорстокого світу, де жили всі, і я теж... лише інколи... Це кохання стало для мене справжньою перемогою! Я так довго чекала цього знайомства і от – маю. Що залишилося після цього світлого почуття – лише зруйновані нанівець надії, спотворена душа і нереалізовані мрії? А спочатку було натхнення, вірші (присвячені Тобі); щастя, від якого сяяли очі; радість, яку хотілося дарувати всім; щира посмішка і позитивна енергетика. І здавалося, що нічого не могло затьмарити цих незабутніх днів. Але...

Жила собі Я... Звичайнісіньке дівчисько зі своїми вподобаннями (на кшталт футболу, баскетболу, боксу, музики тощо). Вперше закохалася (на той час я вважала, що це було саме почуття кохання) у шостому класі. Це був хлопець на три роки старший за мене і за ним “бігали” приблизно 50% всіх дівчат, що навчалися в школі . Тривало так зване кохання три роки. Саме тоді я написала свій перший вірш. Та не дочекавшись відповіді або хоча б якогось натяку на взаємність, я вирішила, що з мене досить.

З 2000 року я закохалася в гори і відчувала до них більше тепла та любові, аніж до свого потенційного коханого. Їх краса зачарувала мене з першого погляду і з кожним роком це захоплення ще більше оволодівало тілом, розумом і душею (майже як справжнє кохання). Ти ж з’явився в моєму житті зовсім несподіванно, як грім серед ясного неба. На схилах Кримських гір я побачила Тебе таким, яким Ти є насправді, і з кожним днем моя симпатія зростала. На третій день більш ніж дружніх стосунків Ти зізнався у коханні. Хоча з такими емоціями, що, мабуть, жодна дівчина не повірила б у щирість цих слів. Але саме це і вразило мене, бо я вважаю, що почуття кохання і повинно викликати такий вибух емоцій.

Безглузді, нікому не потрібні розмови про подальше життя в урбанізованому місті, весілля і дітей у майбутньому... Як один день промайнули одинадцять місяців. Сварки, примирення, поцілунки, обійми... Але Цей день мав настати. Чергова сварка і Ти не витримуєш – повертаєшся до мене спиною і йдеш геть... Назви таким вчинкам люди ще не вигадали, але все одно продовжують їх робити. Телефон розривається від дзвінків і серед усіх фраз, що Ти мені сказав, я почула і пам’ятаю лише одну. Ту, яка просто звалила мене з ніг на підлогу: “Я тебе вже не кохаю”. Нічого не сталося, почуття просто зникли в нікуди. Потім були зустрічі, сльози, примирення і знову сварки. І це пекло продовжувалося днів п’ять, доки ми остаточно не вирішили розірвати стосунки. А пізніше я дізналася, що Ти мені збрехав. І нехай це стосувалося якоїсь дрібниці, але як можна пробачити факт самої брехні? Неприємно... дуже.

Може, хтось би і пробачив таке, але я не змогла. Переконання і цінності у мене не ті... Розчарування і розпач полонили думки. Останній день... Лист на прощання з описаними враженнями про все найкраще і не лише. Я намагалася не робити так, як Ти, але не змогла – розвернулася і пішла... Просто пішла, бо так було найлегше і найправильніше, мабуть...

На прощання я подарувала Тобі поцілунок, а Ти намалював на замерзлому вікні червоні квіти (як мені здалося...). Але виявилося, що вони зовсім не червоні, а навпаки – прозорі й холодні, і такі схожі на смерть...

Був пізній вечір... Темряву пронизувало тьмяне світло ліхтарів, дощові краплі рвали тишу. Шум на дорогах періодично створювали поодинокі автомобілі. Я поверталася додому, а в голові лунали слова: “Я тебе вже не кохаю”. Вирішила поблукати вулицями міста, щоб трішки заспокоїтись. Небо опинилося в полоні хмар, на місто опустився туман. Місяцю лише інколи вдавалося оствітлювати все земне. Прискіпливо дивилася на небо, щоб ніхто не вкрав з нього зорі. Порожні вулиці рідко піддавалися тихим крокам перехожих, а підступний вітер щоразу дивував.

На околиці міста почали блукати трамваї... Все знову сіре, як і колись... до Тебе. Незрозумілий схід сонця, шум машин – розпочався новий день і новий етап у житті... У житті, в якому нема місця для Тебе.

За обрієм ховається червоне сонце... Завтра буде холодно, бо вже настала зима. Два роки я вчилася не жити Тобою, не згадувати все, що було. Я намагалася забути Кримські гори і Карпати, бо Тебе вже нема. Просто нема... Ти зник, нікому нічого не сказавши. Всі Тебе шукали, але марно.

Холодний піт огорнув тіло... Я лежу під теплою ковдрою в ліжку. Повільно опустились вії, заплющились очі і я... заснула. Думки повинні спати, бо вже зима (а смерть через втрачене кохання і через Тебе – це занадто! Нехай і звучить цинічно). Я знову закохалася в життя. Замість сірих людей я бачу яскраві особистості, сірі вулиці стали кольоровими. Оптимізм заполонив серце і загоїв душевні рани. Я кохаю! Мене кохають! Я просто радію тому, що нарешті навчилася не жити Тобою.

Не згадуй мене! Не треба! Просто забудь (як колись забув сказати мені в очі, що почуття зникли)!

А я подякую Тобі за все. Подякую за те, що своїми вчинками Ти зруйнував мою довіру! Подякую, бо попри все у мене не опустилися руки. Я живу! З Його допомогою я повірила у свої сили, я відчула себе коханою і потрібною! Я відчула себе Людиною!!! Ти зник з мого життя...А може, Тебе ніколи в ньому і не було! Тендітна посмішка ще сонного сонця... Усе на мить застигло, щоб дати можливість насолодитися початком нового дня. Стомлене тіло ще хоче спати...

Вікторія РУДЬ,

Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору