Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині планують відкрити 86 дитячих садочків

Житомирська область 21-гру, 2009, 15:409 Lobanovskiy 870
Попередні роки в області, як і по всій Україні, зберігалася стійка тенденція до зменшення першокласників та дошкільнят (зменшувалася народжуваність), що, у свою чергу, ставало однією з причин закриття мережі дитячих дошкільних установ. Інша причина, котра змушувала закривати дитячі установи у селах, це ліквідація колективних сільськогосподарських підприємств, на балансі яких знаходилися дитячі садочки.
Про це повідомляє Житомирська обласна державна адміністрація.


Цьогоріч ситуація почала змінюватися. У багатьох районах Житомирщини зафіксовано «бебі - бум», що зумовлює розширення мережі дошкільних установ та збільшення ліжкомісць пологових відділень у районних лікарнях. По області за минулій рік показник народжуваності проти попередніх 10 років зріс на 4%. Цьогорічний показник буде не меншим, стверджують в обласному управлінні охорони здоров’я.
Так, зокрема у Олевському районі тільки у трьох населених пунктах – Олевську, Лопатичах та Кам’янці упродовж року народилося 220 дітей. За статистичними даними у районі щорічно народжується до 600 дітей. Для порівняння у деяких районах ця цифра не перевищує показник 120 – 200 дій за рік.
Відучора у цьому районі (селище Кам’янка, Лопатичі та м. Олевськ) почали працювати три нових дитячих садки, а 30 грудня планується відкриття нового пологового відділення на 15 місць.
На відновлювальні роботи трьох садочків використано 1,6 мільйона гривень бюджетних і позабюджетних коштів. На ремонт пологового відділення область виділила 800 тисяч гривень.
Голова обласної державної адміністрації Юрій Забела взяв участь у відкритті дитячих садочків та оглянув стан готовності нового пологового відділення.
Під час спілкування із громадою місцин керівник області зазначив, що останні два роки питанню шкільної та дошкільної освіти в області приділялася значна увага. Так, за минулий рік в області збудовано 5 нових шкіл і заново відкрито 48 дитячих садків. У 6 навчальних закладах здано в дію наступні черги, придбано шкільні автобуси.
Змінилася ситуація і з наповненістю першими класами. До першого класу шкіл області пішло на 600 дітей більше ніж минулоріч . Таке збільшення відбулося вперше за останні 10 років.
Юрій Забела подарував дитячим закладам необхідне для них обладнання: музичні інструменти, холодильники, електричні плити, телевізори, відеокамеру, іграшки та солодощі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору