Рівне:

Створення та просування сайтів

Рік Тигра принесе успіх лідерам

Головна 11-лют, 2010, 10:079 prov 1 440
Рік  Тигра принесе  успіх  лідерам


Хоча українці відсвяткували прихід 2010 року вже понад місяць тому, за Східним календарем рік Білого або Металевого Тигра настає 14 лютого. Це час сильного, сміливого і норовливого хижака-красеня. Зорі віщують успіх для тих, хто звик йти попереду. Водночас застерігають: два лідери рідко вживаються разом. Яскраві події, неждані переміни й сюрпризи...Усьому цьому знайдеться місце у наступних 12 місяцях.
Чим 2010 рік стане особливим для рівнян, розповідає астролог Ірина Кравець.
За її прогнозами, цей рік буде не гіршим, ніж попередній. І позитивні тенденції стануть помітними та відчутними. Хоча суттєві, кардинальні переміни розпочнуться вже з 2011 року. Тож той, хто сподівався на якесь покращення у матеріальному плані, так і чекатиме його й далі. Однак підприємливі люди отримають більше шансів втілити власні починання. В економічному плані буде застій. Є велика ймовірність того, що зупиниться якесь велике підприємство. На валютному ринку буде дві стресові ситуації, проте хтось на них гарно заробить. Взагалі ж ситуація в державі видасться нестабільною – то краще, то гірше. Однак позитивного все-таки більше.
А ось як почувають себе місцеві «господарі року», розповідає завідувач відділом хижих тварин Рівненського зоопарку Андрій Трохимчук.
- Життя та поведінка рівненських тигрів в „їхній” рік ніяк не змінилися, – каже пан Трохимчук. – Я вважаю, що знак року ніяк не впливає на людей, а на тварин – тим паче. У 2010 році смугасті хижаки були улюбленцями відвідувачів. Люди часто запитують, чи є в зоопарку білі тигри. Але, на жаль, у Рівному таких тварин не знайти, адже вони взагалі дуже рідкісні у природі. Цікавим є те, що смугасті кішки із білим забарвленням можуть народжуватися навіть від звичайних тигрів. Це зумовлено відсутністю кольорового пігменту. А очі у них розміщені глибоко, це й надає блакитного відтінку.
У Рівному нині проживає пара смугастих красенів – Аполон та Дафна. Аполон потрапив у зоопарк з під куполу цирку і з дитинства не був обділений увагою людей, полюбляв пестощі, ігри. Зараз тигр агресії до людей не виявляє. Щоправда, тепер він – не тигреня, граючись, Аполон не розраховує свою силу. Зараз бавитися із „прирученим” хижаком Андрій Трохимчук не наважується. Нині смугастому красеню вже три з половиною роки, важить він майже двісті кілограмів. А тигриця Дафна у Рівне переїхала з Одеського зоопарку. Самка віком чотири роки має доволі спокійний характер та поважно дефілює перед відвідувачами. Взимку амурські тигри не змінили свого місця проживання і цілком комфортно почуваються у засніженому вольєрі, адже це їхня стихія.
Харчуються хижаки раз на день м’ясом, і цього їм цілком вистачає. Особливого догляду тварини не потребують. Вони пристосувалися до такого життя, почуваються цілком впевнено у вольєрі і, не дивлячись на свій вже доволі дорослий вік, грайливі. Адже рівненські тигри народилися в неволі, і з дитинства поруч з ними були люди. Можливо, це і стало основою формування такої поведінки. Взагалі ж амурських тигрів значно більше проживає в неволі, ніж у дикій природі. Вони, на відміну від левів, також не виявляють агресії один до одного. Це свого роду великі кішки, вони люблять воду і при потребі без проблем перепливають річки.
Сьогодні рівненські тигри насолоджуються своїми «хвилинами слави», а люди намагаються задобрити їхнього зіркового відповідника – Металевого тигра. Та головне - у всьому бачити позитив, і тоді білі смуги здаватимуться ширшими, чорні світлішими і вужчими.
Тетяна КУШНІРУК,
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору