Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліціонери з Львівщини виявили торговців опіатів

Львівська область 17-сер, 2010, 09:249 Lobanovskiy 904
На днях міліція Дрогобича вкотре проявила свій хист. Борці з незаконним обігом наркотиків та оперативники карного розшуку знайшли машину «укомплектовану» наркотиками.
Поміж вузьких вуличок міста причаїлись «Жигулі». На передніх сидіннях мирно балакали двоє хлопців. І в цю мить їхніх спокій перервали міліціонери. Виявилось, що правоохоронці вчасно завадили торговцеві передати 12 згортків із наркотиками.
Із звинуваченнями наркопродавець погодився одразу – він-бо зрозумів безвихідь своєї ситуації. А ось його «друг», відхрещувався від усього: «Мене пригостив приятель! Ніякий я не покупець, та й спробував заради цікавості!»
Вмовляння не подіяли, адже факту не приховаєш. У мішечках, як встановили експерти, був порошкоподібний наркотик - бупренорфін. Напівсинтетичний опіат є потужним знеболюючим. Його часто використовують у медицині, зокрема у наркології.
Українські наркозалежні тільки у 2008 році отримали офіційну можливість лікуватися метадоном або бупренорфіном. Саме цими наркотиками замінюють опій і героїн у 65 країнах світу. Отож, бупренорфін, по суті – це напівлегальні пігулки, які можна за рецептом придбати у аптеці, або ж отримати безоплатно у спеціальних пунктах.
Біда в іншому: хоч замінник і не має такої гнітючої дії на людину, як справжній наркотик, але при передозуванні, бупренорфін спричинює звикання і галюцинації. З часом, мозок людини перетворюється на раба залежності!
Як гадаєте, дванадцяти пакетиків цієї гидоти вистачило б для «кайфу» наркомана? Напевне що так! Та ще й зостанеться на кілька доз! Але зловити пішаків, що розносять заразу по країні – то маленький крок. Велика риба плаває глибше.
У всякому разі, двом молодикам ну ніяк не викрутитись! «Незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років» - гласить кримінальний кодекс України.



Тарас Матвіїв, Тарас Середич, ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору