Рівне:

Створення та просування сайтів

Дощі затопили Центральну Європу

Україна і світ 19-сер, 2010, 11:549 Lobanovskiy 936
Центральна Європа потерпає від повеней. Потужний грозовий фронт пройшов Австрією, Литвою, Чехією і Східною Німеччиною.

Найскладніша ситуація у Словаччині, де затоплено кілька міст. Вони фактично відрізані від світу - дороги перетворилися на потоки води і бруду.
Сотні людей були евакуйовані з центральних районів країни. Найбільших збитків стихія завдала у містах Гандлова, Ж’яр-над-Гроном, Пр’євідза.
Щонайменше одна людина загинула, є зниклі безвісти. Вода продовжує прибувати. Щоб врятуватися, людям доводиться вилазити на дахи.
Схожа картина і в сусідній Австрії. Рівень води в річках з кожною годиною продовжує підніматися. Мешканці Бургенланду споруджують насипи з мішків з піском.
У Відні за добу екстрені служби отримали понад 500 дзвінків. Всю ніч із затоплених підвалів і підземних переходів відкачували воду. За півгодини випала місячна норма опадів. Ураганний вітер повалив дерева, з багатьох будинків зірвало дахи.
Циклон дістався і до півночі Європи - затоплені передмістя Копенгагена. Вода накрила десятки будинків і автомобілів. Частину доріг перекрито і в столиці Данії. Екстрені служби намагаються відкачати воду, а місцеві мешканці — домогтися компенсацій від страхових компаній. За словами очевидців, настільки сильної повені в Копенгагені не бачили вже років двадцять.
Ще раніше у Польщі вода затопила тисячі будівель, зруйнувала мости та десятки житлових будинків, розмила автошляхи, внаслідок чого виникли серйозні збої у постачанні електроенергії та газу.
Під водою опинилася і Румунія. Опади супроводжувалися грозами, ураганним вітром та градом. Повалені дерева перегородили шлях автомобілям.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору