Рівне:

Створення та просування сайтів

Економічних передумов для подорожчання продуктів на Рівненщині немає

Рівненська область 06-вер, 2010, 08:469 prov 804
У цьому запевнив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Аграрії краю виростили достатньо зерна для продовольчих потреб. І хоча ціна на нього вища ніж торік, проте з підприємствами хлібопечення укладено договори на поставку з Аграрного фонду на чверть дешевшого борошна. Згідно з цими угодами між шістьма основними хлібопеками області щомісяця розподілятимуть 840 тонн пільгового борошна. Цього достатньо для випікання майже половини місячної потреби соціальних сортів хліба.

Що ж до сировини для цукроваріння, то її збиратимуть на площах на третину більших ніж торік. Прогнозований збір солодких коренів - понад мільйон тонн. Цукровий буряк перероблятимуть на двох заводах області. За попередніми підрахунками вони забезпечать вдвічі більше продукту, ніж споживають жителі краю. Тож солодкого дефіциту Рівненщина не відчує.

Натомість гречкою місцеві виробники забезпечують область на 60 відсотків. Проте вже нині влада області знайшла оптового постачальника, який гарантує заповнити споживчий ринок необхідною тисячею тонн крупи. А також звела виробників та реалізаторів гречки задля домовленостей про поставки без посередників.


Прес-служба ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору