Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові черговий телефонний терорист "замінував" лікарню

Львівська область 01-лют, 2011, 09:079 Lobanovskiy 963
В Україні - сплеск активності телефонних терористів. Після терактів у Росії та макіївських вибухів чи не щодня знаходяться любителі пожартувати: сповіщають про замінування вокзалів, метро та інших людних місць. Жартівник, якого впіймали у Львові, "замінував" лікарню. Не думав ані про здоров'я хворих, ані про трирічне обмеження волі.
Невідомий зателефонував до міліції по обіді. Чоловік пригрозив: за кілька хвилин від шпиталю не залишиться й сліду.
Мар'яна Кузьмич, слідчий Шевченківського РВ міліції м. Львова:
- О 14:56 надійшло повідомлення від невідомої особи, яка сказала, що приміщення міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги заміновано, і що він через 5 хвилин взірве все приміщення.
Роботу лікарні було паралізовано. Звідси терміново евакуйовували людей. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Міліціянти з'ясували: телефонували саме з медустанови. Паралельно з правоохоронцями палати та кабінети обстежували сапери.
Мар'яна Кузьмич, слідчий Шевченківського РВ міліції м. Львова:
- Прибули вибухотехніки. Обстежили всі дев’ять поверхів, також підвальне приміщення. Взагалі роботу лікарні було паралізовано на три години.
Роботу лікарні відновили лише ввечері. Вибухового пристрою так і не знайшли. А от "терориста" вирахували. Правоохоронці кажуть: шукали горе-жартівника не довго. Затримали вже за дві години після телефонного дзвінка.
Оперативний співробітник ГУМВС України в Львівській області:
- Поки оглядалася лікарня, за дві години було встановлено особу, затримано. І спільно з працівниками МВС допомагали співробітники СБУ.
Затриманому - 23 роки. Він львів'янин. Мешкає неподалік лікарні. Каже, до таких "жартів" вдався вперше. І не думав, що його погрози викличуть такий резонанс.
Затриманий:
- Я ніколи таких речей не робив, і за свій вчинок дуже шкодую. Бо то є неправильно, і нерозумно.
Молодик каже, того дня випив зайвого і згадав давні образи.
Затриманий:
- Побачив лікаря, який колись робив моїй бабі операцію. Великі гроші взяв. І не міг спасти. І ще таке відношення в нього було досить вульгарне. Ну і от, спонтанно, не обдумано... Подзвонив, але я не планував, що так все станеться, що якісь шкоди. Я думав, що це просто проігнорується. То не було щось там сплановано, скажем, наперед, щоб там комусь пошкодити, абсолютно. То так власне сталося, в пориві того гніву.
Телефонний терорист в усьому винуватить свою хворобу. Мовляв, з головою не все гаразд. Тепер його психічне здоров’я перевіряють медики.
Мар'яна Кузьмич, слідчий Шевченківського РВ міліції м. Львова:
- Йому буде призначено психіатричну експертизу. Буде даний висновок, в результаті якого буде вказано, чи справді він психічно хворий. Суд буде призначати санкцію покарання даній особі.
Правоохоронці та медики, тим часом, підраховують збитки. Кажуть, фіктивне "замінування" стало в чималу копійку - 50 тисяч гривень. Кримінальну справу вже порушили. За свою витівку жартівник може отримати до трьох років обмеження волі.

Галина Лемішко, Юрій Котоус, Мирослав Пархомик.
http://ntn.ua/uk/news/hooliganism/2011/01/31/5300
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору