Рівне:

Створення та просування сайтів

Понад 100 здолбунівських допризовників познайомилися з рухом «За життя!»

Останні новини 26-травня, 2008, 11:059 prov 1 089
Щороку Здолбунівський районний відділ освіти організовує навчально-польові збори з допризовної підготовки для хлопців-одинадцятикласників району. Минулого тижня такі збори відбулися поблизу чоловічого монастиря в урочищі Гурби. Цьогоріч рівненські активісти руху «За життя!» показали юнакам фільм «Нехай він побачить сонце», в якому розповідається про цінність життя людини від самого зачаття. Мета показу фільму – розповісти майбутнім захисникам Вітчизни про потребу захисту дітей в лонах матерів від їхнього знищення шляхом аборту.
Демонстрацію фільму організував Здовбицький осередок «Пласту». Крім фільму про убивчу суть аборту та необхідність захисту дітей у лонах матерів, старшокласники також переглянули фільм «Нескорений» про головного командира УПА Романа Шухевича.
— Цього року ми вирішили хоча б щось змінити у проведенні таких зборів, — розповідає керівник Здовбицького «Пласту» Юрій Шадий, — бо зазвичай подібні заходи не мають на меті морального виховання і часто закінчуються пиятикою.
— Дехто вважає, що проблема абортів далека від хлопців, — ділиться співкоординатор руху «За життя!» на Рівненщині Антоніна Торбіч, — але насправді це викривлене бачення. Саме чоловіки дуже часто штовхають жінок на убивство своїх ненароджених дітей. Саме від їхнього слова, їхнього розуміння цінності життя залежить доля беззахисної дитинки. Тож маємо надію, що фільм, котрий сьогодні переглянули юнаки, допоможе їм стати справжніми захисниками життя.
Рух „За життя!” діє на Рівненщині вже півтора роки. Під час зустрічей зі старшокласниками, студентами та на молитовно-просвітницьких акціях його учасники доносять до людей, що життя людини безцінне від самого зачаття, а тому ніхто не вправі його відбирати у дітей, що ростуть в лонах матерів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору