Рівне:

Створення та просування сайтів

Згадуючи минуле

Спорт 11-чер, 2008, 18:429 prov 1 174
У спідвей Віталій Шило прийшов з мотокросу. Починав він у рівненській команді ”Райдуга” на ще дерев’яному треці. Коли був призваний до лав Збройних сил, три з половиною роки виступав за команду СКА (Львів). Саме з цією командою Віталій Шило здобував срібні, золоті та бронзові нагороди чемпіонату:
— За ці роки багато виступав у складі команди у різноманітних змаганнях. Запрошувався у лави збірної команди, разом з такими відомим майстрами гаревої доріжки, як Віктор Трофимов, Плеханов, Самородов, Шайнуров брав участь у міжнародних змаганнях. Закарбувалася в пам’яті товариська зустріч у невеличкому югославському місті Цірквіниці, на березі Адріатичного моря. Прибули ми туди на кораблі, нас гарно прийняли. Там я вперше скуштував устриці, що було для нас незвично.
— Хрест на Вашій спортивній кар’єрі поставив нещасний випадок в Англії?
— Так. У 1964 році вперше збірна СРСР виступала в Англії на стадіоні ”Уемблі”. Нам протистояла збірна Великобританії. На цій гонці була присутня сама королева. Вона вітала гонщиків перед зустріччю. Саме там я отримав дуже тяжку травму. В мене повністю відмовила права сторона. Незнайомі люди приходили до мене впродовж всього часу, що лежав у лікарні. Проте, на жаль, я тоді зовсім не розумів англійської і не міг зрозуміти, що вони говорять. Цікаво, що радіо Бі-Бі-Сі передало тоді, що я отримав травму і мало надії на видужування. Мій сусід, почувши це по радіо, прийшов до моїх батьків і розповів. Після цього мене перевезли у Москву і там я ще лікувався два місяці. Як мені потім розповіли, моїм здоров’я цікавилася королева. Можна сказати, був під її опікунством.
— Як склалося Ваше подальше життя?
— Після лікування я повернувся в Рівне і працював на станції юних техніків. У 1989 виїхав у США, де й проживаю до цього часу. Я приїхав в Україну провідати тих, хто тут залишився, адже невідомо, що і як буде надалі. Зустрівся із Віктором Трофимовим, з яким довелося провести разом багато років. Час йде і ми вже можемо не зустрітися... В мене дуже приємні враження від змін, що відбулися у Рівному. Бачу, місто росте і багато чого вже не впізнати. Виховав двох синів і доньку. Старший син, ще коли ми жили у Рівному, займався картингом, проте ні в мотокрос, ані у спідвей не пішов.
В планах Віталія Шила відвідати рідне село, побачити рідну хату (якщо вона ще залишилася). Після травми шляхи нашого героя зі спідвеєм розійшлися. В Америці, нещодавно побачивши на причепі спідвейні мотоцикли, щось кольнуло. Жалкує ветеран, що не зміг на власні очі побачити змагання спідвеїстів на рідному стадіоні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору