Рівне:

Створення та просування сайтів

Іноземного шпигуна, який під виглядом волонтера у Рівному збирав розвіддані для ворога, засуджено до 10 років ув’язнення

Рівненська область / Новини регіону 15-лип, 2023, 09:209 prov 1 231
За публічного обвинувачення Рівненської обласної прокуратури іноземця визнано винним у передачі інформації про місце розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості,  представнику спецслужб держави агресора та участі у терористичній організації (ч. 3  ст. 114-2, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Його засуджено до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.
Прокурори у суді довели, що 67-річний чоловік, який у 2014-2015 роках входив до так званої «П’ятої окремої мотострілкової Донецької бригади імені першого голови днр О.В. Захарченка Першого Армійського Корпусу Народної міліції днр», був завербований представником спецслужб країни-агресора. На виконання завдання свого куратора іноземець приїхав до Рівного під виглядом волонтера, аби зібрати інформацію щодо розташування у місті військових підрозділів та об’єктів критичної інфраструктури. Також чоловік займався підготовкою інших злочинів на шкоду інтересам України.
Інформатора затримали у лютому цього року, при спробі передачі співробітнику головного управління генштабу зс рф даних про місце розташування підрозділу ЗСУ, при тому що така інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу могло завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.
Досудове розслідування здійснювало Управління СБ України в Рівненській області.
Обвинувачений наразі перебуває під вартою, у ході судового розгляду він визнав свою вину у повному обсязі.
 Вирок ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору