Рівне:

Створення та просування сайтів

Монітор чи телевізор: комплектуємо ідеальний ігровий ПК

Комерційна 26-лип, 2023, 11:579 prov 284
Для багатьох людей ігровий світ перестав бути чимось малозначущим. Адже процес гри дозволяє на деякий час забути про всі життєві негаразди та небезпеки. Якщо ви плануєте придбати комп’ютер для геймінгу, то до вибору всіх компонентів варто підходити максимально обдумано.
Маючи потужний комп'ютер чи ноутбук, варто приділити увагу вибору екрана. І тут постає головне питання: що краще — телевізор чи звичайний монітор? У першому випадку йдеться про універсальний пристрій, що має багатоцільове призначення. З іншого боку, вартість монітора Самсунг точно буде нижчою, ніж середній смарт-ТВ.

Вибираємо оптимальний варіант для гри
На перший погляд, основне значення має саме розмір, адже на великому екрані грати цікаво та зручно. Та насправді важливішими показниками для геймера є роздільна здатність і частота оновлення. Особливо для динамічних ігор, в яких важливо помічати найменші деталі. Здебільшого для гри краще вибрати якісний монітор відповідного розміру.
Чи можна використовувати телевізор замість монітора
Технічно це можливо. Сучасні телевізори мають виходи для приєднання до комп'ютера чи ігрової консолі. Але далі треба враховувати питання комфорту користувача. Недорогий телевізор, на якому можна подивитися відео в ютубі чи переглянути фільм, не завжди буде гарним варіантом для гри. А все через особливості передачі білого кольору та відсутність захисту очей. Девайс створювався не для близького контакту, тому вже через кілька хвилин гри геймер відчує втому очей та головний біль. Звичайно ж, за таких умов навіть найбільш захоплива стратегія не принесе задоволення.
Є ігрові телевізори, які можуть використовуватися для створення ігрових пар. Але їхня вартість досить висока, а кількість моделей — обмежена. А ось різноманітність ігрових моніторів набагато більша! Можна знайти чудовий варіант на будь-який бюджет.
Якщо говорити саме про ігрові консолі, то тут телевізор може бути прекрасним варіантом, оскільки гравець перебуває на достатній відстані від зображення, а його очі не страждають від перенапруження. Особливо актуально використовувати телевізор, якщо любите грати не наодинці, а в компанії друзів чи родини.
Чи може монітор замінити телевізор
Так, сучасний монітор з HDMI-роз’ємом є повноцінною альтернативою телевізору. А з огляду на те, що зараз більшість українців користуються цифровим телебаченням або ж повністю відмовляються від телебачення в прямому розумінні цього слова, то навіть наявність HDMI-роз’єму не є обов'язковою.
Єдине, в чому монітор може програти телевізору, — це діагональ дисплея. Але ця різниця вже не є критичною. Особливо якщо вибирати варіант, який можна буде використовувати для ігор та відпочинку.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору