Рівне:

Створення та просування сайтів

Двом жителям Дубенщини загрожує до 12 років ув’язнення за вимагання неіснуючого боргу

Рівненська область / Новини регіону / Кримінал 07-вер, 2023, 10:119 prov 1 512
Прокурором Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох молодиків, яким інкримінують грабіж в умовах воєнного стану та вимагання, вчинене групою осіб (ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 КК України).
У ході слідства встановлено, що влітку минулого року тоді ще 18-річний дубенчанин втрутився у конфлікт між неповнолітніми особами. Ті поскаржилися своїм старшим знайомим, які почали вимагати у потерпілого виплатити їм неіснуючий борг, погрожуючи при цьому фізичним та психологічним насильством.
Обвинувачені упродовж кількох місяців періодично били потерпілого, вивозили його у ліс і погрожували фізичною розправою. При цьому спочатку вимагали 5 тис. грн «боргу», а потім збільшили суму до 7 тис. грн.
Юнак звернувся до правоохоронців і вимагачів затримали на початку березня цього року після передачі їм частини грошей. Крім того, коли потерпілий віддав кривдникам «борг» - ті вихопили у нього ще 1500 грн, які хлопець тримав у руках. 
Один з молодиків вже потрапляв у поле зору правоохоронців за вимагання, справа наразі перебуває на розгляді у суді.
Обвинувальний акт скеровано до Дубенського міськрайонного суду. Один із обвинувачених перебуває під вартою, а інший – під цілодобовим домашнім арештом.
Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБ України в області.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору