Рівне:

Створення та просування сайтів

Служіння Церкви в умовах війни

Війна з московитами / Актуально 08-жов, 2023, 16:489 swet 767
  

" Отже, хто знає, як робити добро, та не робить його,
той грішить". Якова 4:17

 Єпископ об’єднання церков УЦХВЄ Рівненської області Олександр Коток об'єднав церкви Рівненщини та української діаспори за кордоном для допомоги і перемоги України. Майже щодня у різних напрямках одночасно їдуть волонтерські фури з допомогою, як для наших захисників, так і для цивільних українців, переселенців.
Церкви ХВЄ Рівненщини всіляко підтримують наших воїнів та цивільне населення від початку війни.

05 жовтня в Дніпропетровську обласну клінічну лікарню ім. Мечникова було доставлено гуманітарну допомогу. Як відомо, це одна з найстаріших багатопрофільних лікувальних медичних установ України, обласний центр спеціалізованої хірургічної допомоги, де від початку війни лікують наших захисників та цивільних.


На днях відправили фури сухих дров у потрібних напрямках, а також прихожани Церкви с. Вири зібрали малину та зварили 910 літрів малинового варення. На збір малини їздили священнослужителі та всі бажаючі. Волонтери відвезли на фронт з іншою продукцією.
ВІДБУДОВА ХЕРСОНЩИНИ
Команда волонтерів від Рівненщини повернулася з Високопілля, Херсонської області, де перекрили 23 зруйновані будинки і амбулаторію в с. Потьомкіне.
«Приємні і вдячні люди, повні позитиву, вірять в те що все відновиться з Божою допомогою і допомогою небайдужих людей», — розповідає координатор поїздки Володимир Бричка, невтомний волонтер та ентузіаст.
Тинне також продовжує роботу із заготівлі та відправки дров.
Нещодавно відправили 100 складометрів дров, які будуть відправлені на передову нашим воїнам.
Волонтери від Рівного започаткували традицію, яка дуже сподобалася нашим захисникам: готовити та пригощати пловом воїнів ЗСУ на передовій. Команда волонтерів таке служіння несе другий рік.
Церкви с. Познань та Глинне відправили також дрова на Херсонщину. В даному проєкті взяли участь також Рівненське обласне об'єднання УЦХВЄ та місія «Добрий самарянин».
Директор міжнародного благодійного фонду «Глорія» (м. Сарни) Володимир Хомич та волонтер Володимир Бричка привезли гостинці своїм землякам, зокрема в частину, де з перших днів війни несе службу Василь Іванюк – ексдепутат Сарненської райради та в минулому головний лікар району.
Волонтери від Рівного започаткували традицію, яка дуже сподобалася нашим захисникам: готовити та пригощати пловом воїнів ЗСУ на передовій. Команда волонтерів таке служіння несе другий рік.


Вже другий рік поспіль щовівторка Церква Тинного готує та відправляє разом з іншими церквами області домашню випічку для наших захисників.
Так як у літній час погодні умови не дозволяли перевозити якісь інші продукти - щовівторка відправляли домашню та куплену випічку, воду, солодкі напої. Така акція триває й донині. Захисники щиро дякують саме за домашню випічку, бо кажуть, що вона має запах рідної хати.
Як наголошує Олександр Адамович: кожен має зробити свій внесок у перемогу, допомогу тим, хто постраждав - це місія кожного християнина, а в час війни особли
во. Тому робота в даному напрямку буде проводитися до того часу – поки країна того потребує.
Читайте також:




Світлана Коток
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору