Рівне:

Створення та просування сайтів

"Путін і ХАМАС борються за одне й те саме": Байден зробив важливу заяву щодо підтримки Україн

Головна / Україна і світ / Політика 19-лис, 2023, 07:309 prov 2 450
Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що російський диктатор Володимир Путін та терористи ХАМАС переслідують у війні одну й ту саму мету — стерти з карти сусідню демократію.
Про це американський лідер повідомив в колонці для Washington Post.
"І Путін, і ХАМАС борються за те, щоб стерти з карти сусідню демократію. І Путін, і ХАМАС сподіваються зруйнувати ширшу регіональну стабільність та інтеграцію і скористатися безладом. Америка не може і не дозволить цьому статися. В інтересах нашої національної безпеки та на благо всього світу", — заявив Байден.
Американський лідер наголосив, що заради безпечного майбутнього усього світу необхідно протидіяти як ХАМАС, так і Росії.
"Сьогодні світ стоїть на переломній точці, коли вибір, який ми робимо, зокрема під час криз у Європі та на Близькому Сході, визначатиме напрямок нашого майбутнього для майбутніх поколінь", — зазначив Байден.
Байден також наголосив, що захист демократій відповідає власним інтересам національної безпеки Сполучених Штатів. І з цією метою США об?єднують союзників і партнерів для протистояння агресії. 
"Світ очікує від нас розв?язання проблем нашого часу. Це обов’язок лідера, і Америка буде на чолі цього. Бо якщо ми відійдемо від викликів сьогодення, ризик конфлікту може поширитися, а витрати на їх вирішення лише зростуть", — наголосив президент США. 
Президент США вважає, що палестинський народ заслуговує на власну державу і майбутнє, вільне від ХАМАС. Він також зауважив, що США не допускають участі американських військ у російсько-українській війні, але надають зброю та економічну допомогу, щоб зупинити прагнення Путіна до завоювань і поширення конфлікту.
"З двох світових війн минулого століття ми знаємо, що коли агресія в Європі залишається без відповіді, криза не вигорає сама собою. Це безпосередньо втягує Америку. Тому наша відданість Україні сьогодні – це інвестиція у власну безпеку. Це запобігає ширшому конфлікту завтра", — наголосив Джо Байден.
Нагадаємо, раніше заступник держсекретаря США Джеймс О'Брайен заявляв, що у тому випадку, якщо Сполучені Штати припинять допомагати Україні у протистоянні з Росією, то з часом їм доведеться самостійно боротися із країною-агресоркою. За його словами, наразі не можна залишати Україну сам на сам із ворогом, адже вона перемагає і вже повернула половину території, яку Росія захопила після лютого 2022 року, а також відкрила зернові шляхи Чорного моря. Також, на думку заступника держсекретаря США, підтримка України допомагає США розвивати власну військову промисловість, що може знадобитись у протистоянні з Китаєм.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору